Älä maksa älypuhelimesta suotta yli tonnia – Kuluttajan testi todisti, että jo 400 eurolla saat lähes yhtä hyvän

Kalleimmat älypuhelimet maksavat yli tonnin, mutta Kuluttaja-lehden puhelintestin perusteella noin 400–500 eurolla saa lähes yhtä hyvän. Jo 150 euron puhelin voi riittää monelle.

Kuluttajan jättitestissä laitettiin samalle viivalle jopa 118 puhelinta satasen halpaluureista tonnin huippulaitteisiin.

Huippuluurit erottuvat joukosta etenkin kameran kuvanlaadussa ja muissa valokuvaus- ja videokuvausominaisuuksissa. Testivoittajaksi selviytyi yli 900 euron Samsung Galaxy Note 9, joka on erinomainen valinta pelaamiseen ja kuvaamiseen.

Puhelimien kestävyyttä koeteltiin pudotus- ja upotustesteillä. Useat Samsungin ja Applen kalliit mallit hajosivat pudotettaessa. Lisäksi kaksi vedenkestäviksi mainostettua puhelinta, Nokia 8 Sirocco ja HTC U11 Life, eivät kestäneet upottamista veteen.

Edulliset kiinalaismerkit ovat tulleet kauppoihin vaihtoehdoiksi Applen, Samsungin ja Nokian rinnalle. Esimerkiksi kiinalaista Xiaomia mainostetaan hyvällä hinta-laatusuhteella.

Testin perusteella sekä kalliiden että keskihintaisten joukosta löytyy tosin parempiakin puhelimia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut