Muistatko vielä Idols-Victorian? Kahden lapsen äiti teki paluun pitkän tauon jälkeen – "Nyt laulan asioista, jotka oikeasti ymmärrän"

MUSIIKKI Idolsista ja Voice of Finlandista tuttu Victoria Shuudifonya on julkaissut uuden singlen.

Victoria Shuudifonya on tehnyt paluun. Southwest Music

Tomi Kangasniemi

Victoria Shuudifonyan olemus on lämmin ja rento. Eipä heti uskoisikaan, että tv:ssä jo parikymppisenä esiintynyt laulaja paljastaa olevansa kova jännittäjä.

– Taustalla on ujous. Olen aina haaveillut laulajan urasta, mutta nuorempana jännitys vei voiton nautinnosta. Nyt aikuisena esiintymisestä jo nauttii. En veisi itseäni sellaisiin tilanteisiin, jos en nauttisi, Victoria naurahtaa.

Victoria tuli tunnetuksi tv-sarja Idolsista. Niistä ajoista on aikaa jo kulunut. Parikymppisestä Victoriasta on kasvanut aikuinen nainen, jolla on 5- ja 13-vuotiaat pojat. Perheen perustaminen laittoi lauluhaaveet pidemmäksi aikaa jäihin, mutta nyt mennään taas.

– Koen yhä olevani nuori. Olen onnellinen, että minulla on lapset ja mies. Olen ollut jo vuosia päiväkodissa töissä ja elänyt lapsiperheen arkea. Nyt pääsen vielä toteuttamaan omaa unelmaani.

Laulamista Victoria ei missään vaiheessa kokonaan jättänyt. Hän on laulanut Aboa Gospel -kuorossa ja tehnyt myös keikkoja cover-bändissä. Viime vuonna hän oli mukana Voice of Finlandissa, ja se oli alkusysäys uudelle tulemiselle.

– Veljeni Jackson tekee biisini. Tämä on ollut yhteinen haave pienestä asti. On unelma tehdä tätä ihmisen kanssa, johon voi luottaa sataprosenttisesti. Ehkä jossain vaiheessa voidaan kokeilla myös yhteiskeikkoja, Victoria kertoo.

Victorian mukaan hänen oma musamakunsa on vuosien varrella laajentunut. Hän kertoo kuuntelevansa Alicia Keysia ja gospelia, mutta myös Kaija Koota ja Samuli Edelmania

– Tuntuu, että nyt vasta olen valmis tähän. Olen saanut elämän kokemuksen tuomaa varmuutta sekä esiintyjänä että ihmisenä. Lauluissani voin kertoa asioista, joita oikeasti ymmärrän. Kerron perustarinoita siitä, mitä ihmiselle tapahtuu. Niihin on helppo samastua, ja niistä on kiva laulaa.

Victorian single Tahdon olla vapaa on ilmestynyt, ja se on kuultavissa esimerkiksi Spotifyssa, iTunesissa ja Youtube Musicissa.

Joulukuussa on luvassa musiikkivideo ja toinen single. Kokonainen albumi on tarkoitus julkaista ensi vuoden puolella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut