Vyöhykeuudistusta ennakoiva operaatio alkoi: Jokaisen vaihdettava vihreä matkakorttinsa siniseen korttiin tai puhelinsovellukseen

MATKALIPUT Vyöhykeuudistuksen jälkeen tehtävä kortinvaihto maksaa 6 euroa.

Vihreä kortti ei enää kelpaa kun vyöhykemalliin siirrytään. Johanna Erjonsalo

Kaisa Paastela

Matkakorttien vaihto on alkanut, tiedottaa HSL. Vanha kortti on vaihdettava uuteen HSL-korttiin tai tai älypuhelimessa toimivaan HSL-sovellukseen.

Nykyiset matkakortit lakkaavat toimimasta, kun HSLottaa käyttöön vyöhykkeet joukkoliikenteen hinnoittelussa ensi keväänä. HSL:n ja kuntien palvelupisteet vaihtavat kortteja 23. lokakuuta alkaen ja muut matkakortin jälleenmyyntipisteet 25. lokakuuta alkaen.

Matkakortin voi vaihtaa HSL-korttiin kortinlatauksen yhteydessä kaikissa matkakortin myyntipisteissä. Vaihtopaikkoja ovat muun muassa R-kioskit, Prismat, K-Citymarketit ja Stockmann-tavaratalot sekä useat S-marketit, Alepat, K-marketit ja monet pienet kioskit sekä HSL:n omat palvelupisteet ja kuntien palvelupisteet.

Asiakas voi myös siirtyä käyttämään matkakortin sijaan HSL-sovellusta. Sovelluksella voi ostaa aikuisten kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Opiskelijoiden kausiliput tulevat sovellukseen vuoden vaihteessa.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa uudelle siniselle HSL-kortille.

Uusi HSL-kortti toimii samalla tavalla kuin vanha matkakortti, mutta kortin ulkoasu on uudistunut. Uusi kortti on väriltään sininen ja kuviointina on käytetty liikennevälineiden piktogrammeja.

Vyöhykkeiden on tarkoitus tulla käyttöön vuoden 2019 keväällä. Uudistus on lykkääntynyt useita kertoja.

Kortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortti on käytävä vaihtamassa HSL:n tai kunnan palvelupisteessä ja vaihto maksaa kuusi euroa.

– Kortin vaihtoon ei tarvita valtakirjaa eikä henkilöllisyystodistusta. Kortin voi vaihtaa myös jonkun toisen puolesta, joten joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla, projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari HSL:stä vinkkaa.

– Toivomme, että mahdollisimman moni asiakkaamme hankkisi vaihdon yhteydessä HSL-tunnuksen, jotta he pääsisivät hyötymään HSL-kortille kehitettävistä uusista palveluista. Tunnus mahdollistaa jatkossa muun muassa kortin verkkolatauksen ja erilaisia kohdennettuja infopalveluita, Rautanen-Saari jatkaa.

KatsoHSL:n kartta tulevista vyöhykkeiden rajoista täältä!

Aiheeseen liittyvää

  1. Ryntäys matkakorttien uusimiseen yllätti HSL:n, järjestelmät kuormittuivat – "Älkää vaihtako niitä juuri tänään" 25.10.2018 13:33
  2. Vyöhykeuudistuksen tuoma aikarajoitettu seniorilippu herättää närää – "Myös ikääntyneet harrastavat iltaisin" 24.10.2018 15:03
  3. Helsingissä ärsyttää, Espoossa iloitaan – osalle tulee jopa 47 euron alennus HSL-lippuun! 11.6.2018 6:09
  4. HSL:n matkalippu-uudistus nostaa sisäisen lipun hintaa Helsingissä  – kahden vyöhykkeen "pakkomyynti" ihmetyttää 9.6.2018 7:49
  5. HSL:n vyöhykeuudistus lykkääntyy yhä – myös yksi Helsingin alueista jäämässä C-vyöhykkeelle 18.5.2018 7:40
  6. Helsingin sisäisellä lipulla matkustava on vyöhykeuudistuksen häviäjä – lipun hinta nousee ensi kesänä 18.11.2017 7:50
  7. Matkakortin nettilataus viivästyy edelleen – suunniteltu vuosia 21.2.2018 6:00
  8. Matkakorttia ei vieläkään voi ladata netissä – jokohan ensi vuonna? 7.2.2017 6:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut