Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies vainosi entistä naisystäväänsä – lähetti satoja tekstiviestejä ja loi valeprofiilit Facebookiin ja Tinderiin

Entistä naisystäväänsä häiriköinyt mies on tuomittu Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Tuomittu syyllistyi rikokseen kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa Nurmijärvellä.

Mies muun muassa lähetteli naiselle toistuvasti tekstiviestejä. Lisäksi mies loi naisen nimellä ja kuvalla valeprofiilit sekä Facebookiin, viestipalvelu Messengeriin että seuranhakupalvelu Tinderiin.

Tuomittu lähetti myös naisen äidille vuorokauden aikana 120 viestiä välittömästi sen jälkeen kun nainen oli ollut asiasta yhteydessä poliisiin.

Uhrille itselleen mies lähetti eri lähteistä useita satoja viestejä.

Asiasta kertoi kaupunkilehti Nurmijärven Uutiset.

Viestittely alkoi, kun uhri erosi tuomitusta tammikuussa.

Syyttäjän mukaan uhri ei muun muassa uskaltanut olla öitä yksi, vaan yöpyi ystäviensä ja äitinsä luona. Lisäksi syyttäjän mukaan naisen työkyky huonontui tapahtumien takia.

Nainen yritti estää miehen yhteydenotot muun muassa vaihtamalla itselleen salaisen puhelinnumeron.

Viestittely loppui lopulta kun nainen haki miehelle lähestymiskieltoa.

Esitutkinnassa mies myönsi luoneensa naisen nimissä valeprofiileja ja ottaneensa valeprofiilien kautta myös yhteyttä naiseen. Miehen mukaan hän lähetti välillä naiselle kymmeniä viestejä päivässä.

Käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen vainoamisesta 60 päiväsakkoa, joiden yhteissumma on 360 euroa.

Mies velvoitettiin maksamaan uhrille 3 000 euroa kärsimyskorvauksena sekä uhrin oikeudenkäyntikuluja reilut 1 500 euroa.

Käräjäoikeus perusteli päätöstään sillä, että miehen teosta on aiheutunut naiselle pelon lisäksi uniongelmia, jotka ovat edellyttäneet sairauslomalle jäämistä. Käräjäoikeuden mukaan lukuisten valeprofiilien käytön voidaan katsoa lisäävän teon vakavuutta.

– Näiden seikkojen vuoksi tekoa voidaan pitää vahingollisena, käräjäoikeus toteaa.

Käräjäoikeus huomautti kuitenkin, että vainoamisessa on aina kysymys pitkäaikaisesta teosta. Tässä tapauksessa käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei tammi–maaliskuun aikana tapahtunutta vainoamista voida pitää poikkeuksellisena tavanomaiseen vainoamisrikokseen verrattuna.

Tämän takia käräjäoikeus katsoi sakkojen olevan riittävä rangaistus miehen teosta.