Elisa avasi 5G-verkon Helsinkiin – täysi hyöty kaupunkilaisille ensi vuodesta alkaen

Elisa on avannut 5G-verkon Helsingin keskustaan. Nyt avattua verkkoa laajennetaan lähiaikoina, sillä Elisa on mukana rakentamassa Helsingistä Euroopan johtavaa älykaupunkia yhdessä Helsingin kaupungin ja Nokian kanssa.

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia solmivat aiemmin syksyllä aiesopimuksen, jolla osapuolet sopivat yhteistyöstä 5G-testiympäristöjen kehittämisessä.

Sopimuksessa sovittiin myös toimenpiteistä, joilla vauhditetaan 5G-verkkojen kehittymistä Helsingissä. Tulevaisuuden Helsinki on Euroopan johtava älykaupunki jossa on maailman paras mobiiliverkko ja -palvelut.

– Helsinki haluaa strategiansa mukaisesti olla maailman toimivin kaupunki. Yhdistämällä digitaalisuutta, designia ja dialogia rakennamme hyvän kaupungin käyttökokemusta. 5G-yhteistyöhön ovat tervetulleita kaikki tahot yrityksistä tutkijoihin ja kaupunkilaisiin, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori muistuttaa.

Helsingin 5G-verkko hyödyttää kaupunkilaisia sitä mukaa kun 5G-päätelaitteet yleistyvät. Ensimmäisiä päätelaitteita odotetaan vuoden 2019 aikana.

– 5G konkretisoituu kuluttajille vasta päätelaitteiden myötä. Helsinkiläiset saavat kuitenkin nauttia nopeista mobiiliyhteyksistä jo nyt, sillä syksyn aikana Elisa päivittää nykyiseen 4G-verkkoonsa 5G-valmiuksia. Helsinkiin rakennettavien valmiuksien ansiosta nykyiset mobiiliyhteydet kaupungissa nopeutuvat merkittävästi, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoo.

Helsinkiä ennen 5G-valmiuksia on rakennettu jo Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Valmiuksien ansiosta verkot voidaan helposti päivittää 5G-aikaan lähitulevaisuudessa.

Lisäksi Elisa on avannut vuoden 2018 aikana esikaupalliset 5G-verkot Helsingin lisäksi Tampereella ja Tallinnassa. Elisa jatkaa 5G-verkkojen ja 5G-valmiuksien rakentamista uusiin kaupunkeihin ympäri Suomea.

5G mahdollistaa entistä nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet: moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. 5G tuo mukanaan myös useita uusia ominaisuuksia mobiilipalveluihin.

Se mahdollistaa uudenlaisten sovellusten hyödyntämisen esimerkiksi liikenteessä, terveydenhuollossa, energiatehokkuuden kehittämisessä ja viihtymisessä. Elisan 5G-verkko on toteutettu yhdessä Nokian kanssa.

– Nokian teknologia mahdollistaa sujuvan siirtymisen 5G:hen. Haluamme luoda yhteistyön ja avoimen testiympäristön avulla edellytykset tulevaisuuden 5G-kaupunkipalveluiden ja uusien innovaatioiden kehittämiselle, toteaa Nokian maajohtaja ja maailmanlaajuisesta matkapuhelinverkkojen myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut