Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi ajaa pienennystä Itämeren lohikiintiöön – "kestävän kalastuksen taso saavutettava"

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu maanantaina Luxemburgiin päättämään Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöistä.

Kokouksessa käsitellään myös tulevia EU:n ja Norjan välisiä kalastusneuvotteluja sekä tonnikalaa koskevia kansainvälisiä neuvotteluja.

Maa- ja metsätalousministeriö tavoittelee neuvotteluissa linjausta, että kaikkia kalakantoja tulee hyödyntää kestävästi ja että kestävän kalastuksen taso tulee saavuttaa mahdollisimman nopeasti.

– Euroopan komission ehdotus Itämeren silakan, kilohailin, turskan ja lohen kalastuskiintiöistä on pääosin vastuullinen ja Suomen hyväksyttävissä, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

– Suomi ei voi kuitenkaan hyväksyä komission ehdotusta Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden lohen kalastuskiintiön suurentamisesta, vaan lohen kalastuskiintiötä tulisi pienentää tieteellisen neuvon edellyttämällä tavalla.

Tehokkaat toimet Itämerellä esiintyvän laittoman lohenkalastuksen estämiseksi ovat Suomen mielestä välttämättömiä. Käytännön toimista neuvotellaan osana kalastuskiintiöratkaisua.