Kilpailutus myöhästyttää koulukuvien ottamista Helsingissä – kuvia aletaan ottaa aikaisintaan marraskuussa

KOULUKUVAT Kaupunki joutui kilpailuttamaan hankinnan, vaikka kuvaamisen maksavatkin lasten vanhemmat.

Helsinki kilpailuttaa ensimmäistä kertaa koulu- ja päiväkotikuvaukset. Kilpailutuksen takia kuvaukset viivästyvät normaalista alkusyksystä loppuvuoteen.

– Koulu- ja päiväkotikuvauksiin ei ole mitään yhteisesti sovittua aikataulua. Pääosin kuvaukset on totuttu tekemään elo–marraskuussa ja tähän nähden kuvaukset myöhästyvät, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hankinta-asiantuntija Satu Paljakka toteaa.

Kuvaukset on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian sopimusten allekirjoituksen jälkeen. Tämä on tapahtuu aikaisintaan marraskuun alussa.

Mahdollinen muutoksenhaku voi vielä viivästyttää kuvausten alkamista.

Monissa perheissälapsen uuden koulu- tai päiväkotikuvan pistäminen kehyksiin, magneettikuvan kiinnittäminen jääkaapin oveen ja kuvien jakaminen sukulaisille on ollut syystraditio.

Kaupunki joutui kilpailuttamaan hankinnan, koska se ylittää kansallisen kynnysarvon, vaikka kuvaamisen maksavatkin oppilaiden vanhemmat.

Valitut kuvaajat pisteytettiin hinnan ja laadun perusteella. Lisäpisteitä sai sommittelusta, rekvisiitasta, kuvauspaikasta ja mahdollisuudesta tilata kuva erilaisilla filttereillä käsiteltynä.

Pisteitä sai myös kuvan yllätyksellisyydestä. Yllätyksellisyydellä tarkoitettiin "jotain sellaista asiaa kuvassa, mitä hankintayksikkö ei osaa ennalta kuvitella".

Laadun arvioinnin suoritti hankintayksikön kokoama raati, johon osallistui hankinta-asiantuntijoita, graafikko ja Katajanokan ala-asteen kuudes luokka.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut