Musikaali Juicesta lavalle myös Remun – "Biisit toimivat yhtä hyvin kuin 20 vuotta sitten"

Aika jätti, mutta Juice Leskinen (1950–2006) elää vahvasti musiikkinsa kautta. Draamallinen konsertti Ollaan ihmisiksi nostaa päärooliin Juicen lyriikan ja taiteilijan henkisen perinnön. Linkkinä Juiceen lavalla nähdään Remu Aaltonen, joka keikkaili Juicen ja Dave Lindholmin kanssa vielä 2000-luvulla.

Juicen kappaleet Viidestoista yö, Marilyn ja Musta aurinko nousee ovat yhtä kiinteä osa suomalaista mielenmaisemaa kuin rantasauna, koivukuja ja taskulämmin Kossu.

Juicea muisteleva Ollaan ihmisiksi syntyi Savoy-teatterin lavalle jo monta vuotta sitten. Syksyn kiertue juhlistaa myös syntymäpäiväsankaria, 70-vuotiasta Remu Aaltosta.

– Olen aina digannnut Juicea. Uskalsin pyytää Remua mukaan, koska hän oli nähnyt jonkun esitykseni. Remu on mukana niin kauan kuin hän jaksaa heilua lavalla, laulaja Kate Viljamaa sanoo.

Juicen levyjä on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta.

– Minä en näe Juicea niinkään laulajana, vaan taitavana kirjoittajana ja runoilijana. Olen halunnut nostaa ennen kaikkea lyriikat esiin ja siksi meillä on säestäjänä vain pianisti.

– Juicen biisit ovat ennen kaikkea ajattomia. Ne toimivat edelleen yhtä hyvin kuin 10 tai 20 vuotta sitten.

Konsertissa Markku Arokanto haastattelee Remua, joka kertoo muutaman anekdootin menneisyydestä.

Ollaan ihmisiksi

Ollaan ihmisiksi -esitys maalaa kuvan Juicesta kansakunnan ajattelijana, herkkänä lyyrikkona, romantikkona ja myös rankkana ravistelijana. Konsertissa kuullaan Juicen tuttuja ja tuntemattomiakin lauluja.

Lavalla Remu Aaltonen (laulu), Markku Arokanto (ohjaus ja laulu), Antti L J Pääkkönen (laulu), Nora Raikamo (laulu), Anna-Maija Tuokko (laulu), Kate Viljamaa (laulu) ja Marko Puro (piano).

Perjantaina 12. lokakuuta kello 19 Sellosalissa, Soittoniekanaukio 1 A.

Liput alkaen 27,50/22,50 e + toimitusmaksu, Lippupisteestä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut