Opettajan yllätysveto muutti Antti Rinteen elämän – "Olen Uskolle ikuisesti kiitollinen..."

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. ESM arkisto

Jari Pietiläinen

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne muistelee tänään Facebook-sivullaan kouluaikaisen opettajansa tekoa, jolla oli käänteentekevä merkitys nuoren, lukiossa opiskelleen Rinteen myöhemmille vaiheille.

– Olin lukioaikaan kiinnostunut urheilusta ja normaaleista nuorten touhuista, enkä hirveästi kiinnittänyt huomiota koulunkäyntiin, Rinne myöntää.

Lukion ensimmäisellä luokalla matematiikan kokeet menivät Rinteeltä jatkuvasti rimaa hipoen läpi. Matikan opettaja Usko Harju pyysi pojan keskustelemaan ja sanoi, että voisi antaa vitosen, jotta nuorukainen pääsisi luokalta.

– Usko oli kuitenkin sitä mieltä, että se ei ole oikein minua kohtaan. Hän kertoi näkevänsä minussa paljon potentiaalia mutta sanoi, että en keskity opiskeluun. Siksi hän sanoi haluavansa pysäyttää minut ja rakentaa minulle parempaa tulevaisuutta.

Rinne sai matematiikasta ehdot kesälle. Opettaja halusi auttaa ja tukea opiskelua, mutta että oppilaan pitää itse tehdä päätös ja keskittyä koulunkäyntiin.

– Olen Uskolle ikuisesti kiitollinen siitä, että hän toimi näin. Kirjoitin pitkästä matikasta M:n ja päättötodistuksessa numero oli 9. Opettaja ei ole vain opettaja, vaan parhaimmillaan välittävä aikuinen ihminen, joka ohjaa ja tukee nuorta ihmistä, Rinne heruttaa.