Koulukiusaamisesta kappaleen tehnyt Anssi Kela sai fanilta koskettavan viestin – "Se pysäytti"

MUSIIKKI Anssi Kela tietää hyvin mikä ero muusikon arkeen on hittilevyllä ja floppi-levyllä.

Anssi Kela on ollut tässä tilanteessa ennenkin.

Uusi levy on juuri julkaistu ja sen menestys sanelee tulevat vuodet. Jos hittejä nousee, niin keikkailu on turvattu. Jos ei, niin pitää taas palata suunnittelupöydän ääreen ja miettiä mistä leipä tulee suuhun.

– Kummatkin on tullut koettua, muusikko toteaa.

Kelan mukaan kokemus on vuosien varrella lieventänyt jännitystä jonkin verran, mutta tietty epävarmuus tulevasta on aina olemassa. Hän nappaa haastattelutilanteessa pöydällä olevan uuden Ääriviivoja-levynsä osoittaakseen pointtinsa.

– Kaikille muille tämä on kevyt, mutta minun käsissäni se painaa tuhansia kiloja, Kela toteaa kannatellessaan cd-koteloa.

– Nykypäivänä en edes tiedä, mikä on levymyynnillisesti hyvä määrä. Joskus 10 000 myytyä levyä olisi ollut ihan ok, mutta tänä päivänä se olisi varmaan vuosikymmenen suurin myyntihitti. Mittarit ovat toiset.

Yksi mittareista on sosiaalinen media, joka voi kertoa eron menestyksen ja floppauksen välillä todella nopeasti.

– Muistan hyvin kun julkaisin Levoton Tyttö -kappaleen, joka oli lopulta comeback-kappaleeni hiljaisten vuosien jälkeen. Esitin sen muistaakseni vierailevan artistina UMK-kilpailun aikana. Kun menin takahuoneeseen kävin tarkistamassa kännykän, että miten biisi oli otettu vastaan. Esityksestä oli 15 minuuttia, mutta kun avasin kännykän ja katsoin somen reaktiota, tiesin, että urani oli pelastettu.

– Nummela-aikoina puolestaan piti viikkotolkulla odottaa, että sai tietää mitä ihmiset olivat levystä mieltä.

Sosiaalinen media saattaa myös helpottaa artistin mielenrauhaa myös toisella tapaa. Viime vuosien aikana sinne on nimittäin syntynyt aktiivinen Anssi Kelan fanit -yhteisö, joka on omistautunut auttamaan idoliaan.

– Siellä on oikeasti aktiivisesti keskusteltu, että kuinka esimerkiksi saataisiin tulevaa konserttikiertuettani edistettyä. Tuntuuhan se hienolta, varsinkin kun yhteisö on syntynyt täysin minusta riippumatta. Jotain olen onnistunut tekemään oikein. Kuulun itsekin siihen jäsenenä, Kela nauraa.

– Minulta saa siellä kysyä kysymyksiä ja joskus jaan heille jotain uutisia etukäteen.

Kela kertookin saavan paljon palautetta kappaleistaan. Varsinkin yksi on jäänyt mieleen.

– Ilves-kappaleestani eräs tyyppi laittoi viestiä, että tarina muistutti hänen pikkuveljeään. Hänkin oli ollut koulukiusattu ja lempinimeltään Ilves. Se pysäytti. Ikinä ei kirjoittaessaan tiedä, millaisia merkityksiä niillä on kuuntelijoille. Tämäkin oli täysin fiktiivinen hahmo, joka yhtäkkiä olikin elossa.

– Jonkin verran tulee myös niitä viestejä, että musiikkini on auttanut jotakuta kamppailemaan vaikean sairauden tai vastaavan kanssa. Se saa aina sellaisen fiiliksen, että tekemälläni työllä on jokin merkitys.

– Ja sitten on tietenkin ne mene hippi oikeisiin töihin -viestit, muusikko naurahtaa.

Anssi Kela

Julkaisi hiljattain uuden Ääriviivoja-levynsä.

Esiintyy Savoyssa 4. lokakuuta.

Tuli aikoinaan tunnetuksi Nummela-levystään ja hiteistään kuten Mikan faijan BMW sekä Puistossa.

Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen Levoton tyttö -hitti palautti miehen takaisin suuren yleisön suosioon.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut