Yllättääkö? Seksi paranee, kun luotat kumppaniisi tässä klassisessa kiistanaiheessa

– Tutkimuksen mukaan ne parisuhteessa elävät, jotka kertovat luottavansa kumppaniinsa raha-asioissa täysin tai erittäin paljon, arvioivat myös seksielämänsä paremmaksi kuin muut, vinkkaa yrittäjä ja sijoitusbloggaaja Unna Lehtipuu kustantajan tiedotteessa, joka markkinoi hänen ja Terhi Majasalmen tuoretta kirjaa.

240-sivuinen oman taloudenhallinnan opaskirja paneutuu parinkymmenen sivun verran siihen, miten raha ja rakkaus tulee yhdistää viisaasti.

Raha on asia, josta pitää puhua avoimesti, kun kaksi ihmistä alkaa käyttää yhteistä jääkaappia.

Pariskuntien tulisi sopia yhteisistä pelisäännöistä, kuten siitä, onko taloudessa yhteiset vai omat rahat ja miten rahoja käytetään. Miten toimitaan eron osuessa kohdalle.

Molempien osapuolien varallisuus tulisi kasvaa suhteen aikana.

Tutkimusten rahalla on myös voima erottaa. Kiistat rahankäytöstä ja rahahuolet mainitaan usein avioerojen syiksi.

Kirjoittajien mukaan molempien osapuolien varallisuus tulisi kasvaa suhteen aikana: "On rakkautta haluta toiselle taloudellisesti hyvää".

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos toinen jää perhevapaille hoitamaan yhteisiä lapsia, toinen kompensoi kantamalla suuremman taloudellisen vastuun, Lehtipuu avaa ajatusta.

– On tärkeää, että yhteisesti hankittu omaisuus on myös paperilla molempien nimissä, muuten riskinä on, että avioerotilanteessa toinen jää taloudellisesti heikoille.

Pitkät perhevapaat tuntuvat aikanaan myös heikommassa eläkekertymässä työssäkäyneeseen verrattuna.

Kirjoittajat kannustavat rakastuneita naimisiin, sillä avioliitto on taloudellisesti kannattavampi liitto kuin avoliitto.

Avopuolisot eivät peri toisiaan ilman testamenttia, ja avopuoliso maksaa myös suurempaa perintöveroa kuin aviopuoliso.

Tuloverotuksessa avopuolisoa ei aina lasketa puolisoksi, millä on suoria vaikutuksia muun muassa kotitalousvähennykseen ja työmatkoista tehtäviin vähennyksiin.

Avoliitto vaikuttaa myös kansaneläkkeeseen ja lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen.

Kirja on tarkoitettu koko elämän kattavaksi käsikirjaksi oman talouden hallintaan. Kirja opastaa miten muuttaa oma osaaminen tuloiksi ja palkkatulot varallisuudeksi. Se neuvoo järkevään kuluttamiseen ja lainanottoon, oman yrityksen perustamiseen ja varallisuuden siirtämiseen jälkipolville.

Sijoittamisessa aika on paras liittolainen.

– Totuus on, että suomalaiset velkaantuvat jatkuvasti, nuoret kaipaavat käytännön taloustaitoja ja iso osa suomalaisten omaisuudesta on edelleen kiinni taloissa ja asunnoissa, Lehtipuu ynnää ongelmakohtia suomalaisten talouden hallinnassa.

– Yksi filosofiamme kirjassa onkin, miten rakentaa oma talous jo nuoresta pitäen sellaiseksi, että tuloja tulisi useasta lähteestä.

Lehtipuu huokaa tietävänsä omasta kokemuksesta, että näihin asioihin pitäisi kiinnittää huomiota jo nuorena.

– Sillä sijoittamisessa aika on paras liittolainen.

Hän muistuttaa, että tämän päivän nuoret työskentelee jatkossa yrittäjinä ja erilaisissa pätkissä.

Silloin aktiivisen säästämisen ja erilaisten tulovirtojen rakentamisen merkitys korostuu.

Unna Lehtipuu on viestintätoimistoyrittäjä, sijoitusbloggaaja, tietokirjailija sekä Talouskoulu Pantterin perustajaosakas ja talousvalmentaja.

Terhi Majasalmi on yrittäjä, kiinteistösijoittaja sekä Varallisuusakatemian perustaja ja varallisuusvalmentaja.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut