Pääsylippuja jälleenmyyvä Viagogo hämmentää – Anssi Kelan lipuista rohmutaan tuplahintaa, vaikka keikka ei ole loppuunmyyty

Anssi Kela esiintyy Järvenpää-talossa 10. lokakuuta.

Jouko Tuomas-Kettunen

Pääsylippujen jälleenmyyjä Viagogo markkinoi aggressiivisesti myös pienempien keikkapaikkojen lippuja, ei vain pääkaupunkiseudun loppuunmyytyjä tapahtumia.

Tämä on huomattu muun muassa Järvenpäässä, jossa Järvenpää-talon konserttilippuja on tullut myyntiin jopa tuplahinnalla normaaliin nähden.

Järvenpää-talon tällä viikolla julkaisemassa tiedotteessa varoitellaankin, että esimerkiksi Viagogo-sivulta ostettuna liput ovat selvästi kalliimpia.

Järvenpää-talon liput myydään vain Lippupiste Oy:n sivustolta lippu.fi, Lippupisteen myyntipisteistä, R-kioskeilta ja Järvenpää-talon lipunmyynnistä.

– Pysy tarkkana, mistä lippusi ostat. Järvenpää-talo ei vastaa muiden kuin virallisten kanavien kautta hankituista lipuista, tiedotteessa painotetaan.

Asiasta kertoo sanomalehti Keski-Uusimaa.

Myös kuluttajavirasto on kehottanut varovaisuuteen pääsylippujen jälleenmyyjän Viagogon kanssa. Se on saanut lukuisia valituksia kuluttajilta lipunmyyntisivustosta.

Konserttilipuista on peritty todella suurta ylihintaa. Tämä näkyy myös Järvenpää-talon tarjonnassa.

Esimerkiksi Anssi Kelan lippuja kaupitellaan kalleimmillaan 79 euron hintaan.

Oikea hinnat ovat 43,50/40/34,50 euroa eli Viagogo pyytää lipuista lähes tuplasti ylihintaa.

Kela esiintyy Järvenpää-talossa 10. lokakuuta.

– Kun ostotapahtuma etenee maksuvaiheeseen, saattaa summa vielä nousta alkuperäisestä, toteaa Järvenpää-talon päällikkö Jari Salminen

Hän on huolissaan seurannut, miten Viagogo on hyökkäämässä myös pienempiin tapahtumiin ympäri maata.

– Siellä on todella ammattitaitoista porukkaa. Kuluttajan ostopäätöstä vauhditetaan netissä esimerkiksi hoputtamalla, että lippuja on vain 15 jäljellä, vaikka todellisuudessa niitä voi olla satoja.

Siinä voi ostaja mennä helposti vipuun.

– Lippuja myydään ylihintaan, ja niitä myydään tilaisuuksiin, joita ei ole olemassakaan ja sama paikka voidaan myydä useampaan kertaan. Tällöin virallisen lipun ostanut on aina etusijalla, Salminen kertoo.

Järvenpäässä eräs kuluttaja oli ostanut lipun syksyn konserttiin.

– Hän kärsi siitä huomattavat tappiot. Tapauksista on tehty myös rikosilmoituksia poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.