Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-U: Lidlin jättityömaalla epäillään useiden eurojen alipalkkausta – "90 prosenttia sähkömiehistä ulkomaalaisia"

Sähköalojen ammattiliiton työehtoasiantuntijaJaakko Ahosanoo sanomalehti Keski-Uusimaalle, että Lidlin logistiikkakeskuksen työmaalla Järvenpäässä epäillään alipalkkausta.

Ahon mukaanliiton edustajat ovat käyneet työmaalla ja havainneet, että ongelmia on.

Ahon mukaan räikeimpiä tapauksia ei ole pystytty liitossa vahvistamaan, mutta epäilys on että yritykset maksavat palkkaa useita euroja minimituntipalkan alle.

Sähköliiton hallitus on julistanuthakusaartoon seitsemän Lidl Suomi Ky Järvenpään logistiikkakeskuksen työmaalla työskentelevää yritystä.

Nykyiset ja tulevat sähköistysalaa koskeva työt ovat hakusaarrossa seuraavissa yrityksissä: Baltica Andrzej Murawaski, Boctok Oy, EU Solutions Oy, Global Exentri OÜ, IMV-Electric OÜ, Onni Pro Oy ja R. Landsmann Oy.

Saartojen syynä on se, että kyseisten yritysten on todettu rikkovan yleissitovan sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen määräyksiä.

Lidlin työmaalla on noin 40–50 työmiestä tekemässä sähkötöitä. Ahon arvio on, että 90 prosenttia heistä on ulkomaalaisia, ja isolla osalla ei ole ammattitutkintoa. Rakennusyritykset eivät ole kommentoineet väitteitä.

LUE MYÖS: Lidlin toimitusjohtajan tietojen mukaan rakennusurakasta vastaava yhtiö on hoitanut velvoitteensa

Lidl on investoinut voimakkaasti Järvenpään logistiikkakeskukseen, ja lisäinvestointeja on tulossa.

Aiemmin tässä kuussa saksalaisketju kertoi, että Järvenpäähän pian valmistuvaan keskukseen aletaan rakentaa lisää varastotilaa.

Laajennuksella halutaan varautua tulevaan myymälämäärän kasvuun. Uuden tilan rakennustyöt alkavat arviolta vuodenvaihteessa 2019 ja kestävät vuoden.

– Jakelukeskus palvelee eteläisen Suomen myymälöitä ja lisäkapasiteetin tarve on olemassa myymälämäärän kasvun kautta, Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtajaVirpi Kaikkonensanoi syyskuun alussa.

Edit klo 10.31: Lisätty linkki Lidlin toimitusjohtajan kommenttiin.