Ultra Bra -laulajatar hyppäsi uuden yhtyeen matkaan

ALBUMI Vuokko Hovatta löi hynttyyt yhteen alttoviulistin ja vibrafonistin kanssa.

Panu Savolainen, Vuokko Hovatta ja Atte Kilpeläinen ovat yhtä kuin Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtye. Otto Virtanen

Jussi Vehkasalo

Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtyeen debyyttialbumilla Pysykää sängyssä sunnuntaisin on näyttelijä-laulajana tunnetun Vuokko Hovatan mielestä ilmava soundi.

Kahvi tuoksuu, eikä ole kiire mihinkään."

Soundi syntyy yhtyeen instrumentaatiosta eli sävellyksen äänten jakamisesta alttoviulun, vibrafonin ja Hovatan laulun kesken.

– Ja kun meitä on vain kolme, niin yhtye hengittää hyvin, jokainen löytää oman tonttinsa. Olemme yrittäneet kunkin roolien vaihtelulla luoda kokonaisuudesta mielenkiintoisen, Hovatta kuvailee.

– Levyä voisi kuunnella vaikka viipyilevänä sunnuntaiaamuna, kun kahvi tuoksuu, eikä ole kiire mihinkään.

Levyn laulut on äänitetty yhtyeen konserteissa Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla ja G Livelabissa.

– Myös yleisön läsnäolo kuuluu levyllä. Riina Katajavuoren tekstit ovat pieniä tarkkoja havaintoja maailmasta, niissä on mukana huumoria ja toisaalta syvää pohdiskelua, Hovatta jatkaa.

Tyylilaji syntyy meistä kolmesta."

Kappaleissa on Hovatan mielestä jazzin ja popin sävyjä sekä joissain kohtaa iskelmällisyyttä.

– Emme yhtyeenä etsi mitään tiettyä genreä, vaan tyylilaji syntyy meistä kolmesta, meidän musiikillisista kokemuksistamme, Hovatta selittää.

Popimman musiikin ja teatterin puolelta tulevan Hovatan kanssa yhtyeessä soittavat alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja vibrafonisti Panu Savolainen, jotka ovat säveltäneet levyllä kuultavat kappaleet.

Hovatta uskoo, että uusi levy löytää kuulijansa.

– Keikoilla on huomannut, että runoille on tilausta, ihmiset ovat janoisia teksteille, joissa on sisältöä. Ja laadukkaalle musiikille löytyy paikkansa.

Hovatta esiintyy vielä lokakuussa Kansallisteatterin musikaalissa Tippukivitapaus

– Helsingin kaupunginteatterissa alkoivat Kaasua, komisario Palmu! -näytelmän harjoitukset, minulla on siinä kaksi roolia, näyttelen Iiri Salmiaa ja neiti Hallamaata, joka ensimmäisenä huomaa kaasun hajun rappukäytävässä.

Hovatta oli mukana myös kaupunginteatterin Komisario Palmun erehdyksessä, jonka ensi-ilta oli elokuussa 2016.

Harvoin noin isojen yleisöjen eteen pääsee."

Koko Suomelle Hovatta tuli tunnetuksi Ultra Bran laulajana. UB teki viime vuonna näyttävän paluun isoilla konserteillaan.

– Ne olivat yhtyeelle uskomattomia kohtaamisia yleisön kanssa, pitkästä aikaa. Kerta kaikkiaan uskomaton elämys, kuin kotiinpaluu. Ja harvoin noin isojen yleisöjen eteen pääsee. Ultra Bra tuntui menneen osaamisessaan eteenpäin, vaikka emme olleet soittaneet pitkään aikaan yhdessä, Hovatta sanoo.

Loppukesästä julkaistiin myös Ultra Bra – Sokeana hetkenä -kirja.

– Myös minua jututettiin kirjaa varten ja olen sen lukenut. Kirja kertoo myös siitä, mistä Ultra Bra syntyi ja minkälaista oli se aika, kasvualusta ja ajan henki, josta bändi syntyi, sanoo Hovatta 1990-luvun puoliväliin viitaten.

Vuokko Hovatta Kolmisin

Laulaja Vuokko Hovatan, alttoviulisti Atte Kilpeläisen ja vibrafonisti Panu Savolaisen muodostama yhtye.

Kilpeläinen on Helsingin kaupunginorkesterin alttoviulisti, hänet tunnetaan myös Meta4-jousikvartetista. Pori Jazzin Vuoden taiteilijana vuonna 2010 palkittu Savolainen tunnetaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta Herd-yhtyestään.

Uuden albumin levynjulkaisukonsertit järjestetään Helsingin Musiikkiteatteri Kapsäkissä (Hämeentie 68) 6. lokakuuta kello 19 ja Tampereen TTT-klubilla (Hallituskatu 19) 13. lokakuuta kello 22.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut