Päätön koiranpentu löytyi Nurmijärvellä – Tutkijakin ihmeissään: ”Eläimen tekemä viilto ei olisi näin siisti”

ELÄIMET Erikoistutkija Veera Karkamo kommentoi tapetun koiranpennun tapausta.

Omalle kotipihalleen Raalassa 25. elokuuta kuolleelle koiranpennulle Evirassa tehty patologinen ruumiinavaustutkimus jättää monta kysymystä vailla vastausta.

– Kyseistä koiranpentua on ennen kuolemaa purrut suurehko koiraeläin, Eviran tuotanto- ja seuraeläinpatologian erikoistutkija Veera Karkamo kertoo Nurmijärven Uutisille.

Hänen mukaansa sitä, mikä koiraeläin puremat on aiheuttanut, ei pystytty selvittämään ruumiinavauksessa.

Suurista koiraeläimistä puhuttaessa mahdollisuuksia ovat suurehko koira, suurehko kettu tai susi.

Suden osuutta koiranpennun puremiin ei Karkamon mukaan voida tässä yhteydessä todeta eikä pois sulkea. Myöskään täsmällinen ajankohta, jolloin puremat on aiheutettu, ei ole selvillä.

Koiranpennun ruumiista irrotettua päätä ei ole löytynyt. Tutkimuksessa todettujen yksityiskohtien perusteella voidaan todeta, että pää on irrotettu kuoleman jälkeen. Siitä, kuinka pennun pää on katkaistu ja kenen tai minkä toimesta, ei ole selvyyttä.

– Oletusarvoisesti eläimen tekemä viilto ei olisi näin siisti. Eläimen ollessa asialla uhrin nahka voi revetä siististi, mutta esimerkiksi uhrin lihaksisto oli haavan kohdalla myös epäilyttävän siistin näköinen, Karkamo sanoo.

– Emme myöskään voi todistaa, että kaulan haava olisi ihmisen tekemä, hän jatkaa.

Tapahtumien kulun selvittäminen kuuluu poliisille.

– Yritämme tehdä mahdollisimman selkeitä arvioita poliisin avuksi. Poliisin tehtäväksi jää johtopäätösten teko, Karkamo sanoo.

Veera Karkamo ja Eviran erikoistutkija Outi Simola tekivät yhdessä patologisen tutkimuksen koiranpennulle. He kirjoittivat myös tutkimustodistuksen, joka valmistui 6. syyskuuta.

Itä-Uudenmaan poliisin tämänhetkinen kanta on, että koiranpennun tappoi suurehko koiraeläin. Aiemmin poliisi kertoi kantanaan, että pennun tappoi todennäköisesti susi.

Poliisi perustaa kantansa Eviran tutkimustodistukseen, Eviralta saatuihin kuviin sekä tapahtumapaikkatutkintaan.

Asiasta kertoi ensin Nurmijärven Uutiset.

Tapauksen vaiheet

Koiranpentu tapettiin kotipihallaan Raalassa 25. elokuuta.

Pennulta puuttui pää, joten Itä-Uudenmaan poliisin partio tutki heti tapahtumapaikan. Paikalla kävi myös suurpetoyhdysmiehiä. Pennun ruumis lähetettiin Eviraan tutkittavaksi.

Avauskertomukseen perustuva tutkimustodistus valmistui 6. syyskuuta.

Tämän jälkeen Itä-Uudenmaan poliisi ilmoitti kantanaan koiranpennun tappajan olevan susi.

Nyt Itä-Uudenmaan poliisin kanta on, että tappaja on koiraeläin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut