K18-kierroksista tuttu yhteisö kutsuu kokemaan live-kauhua Teurastamolle – "Asiakkaat haluavat adrenaliinivyöryjä"

ELÄMYKSET Marraskuussa järjestetään suuret halloweenjuhlat.

Teurastamon alue tunnetaan suosituista musiikki- ja ruokatapahtumista, joita on kesällä lähes joka viikko. Kulttuuritarjontaa on luvassa myös talviaikaan. Loppusyksyn suurimpiin tapahtumiin kuuluu Teurastamo Halloween -karnevaali 2.–3. marraskuuta.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on kauhukierroksia järjestävä After Dark Helsinki.

Karnevaalin ohjelma on suunniteltu niin, että lauantaipäivällä alueella on koko perheelle sopivaa kummittelua, jossa ei ole ahdistavia elementtejä.

– Illalla ihmisiä saatetaan pelotellaan hurjemmin. Viikonlopun aikana Teurastamolla kiertää näyttelijöitä, ja tarjolla on pakohuonemaisia kauhukohteita, kertoo After Dark Helsingin vastaava tuottaja Janne Haonperä

After Dark Helsinki on järjestänyt K18-kauhukierroksia muun muassa Marian sairaalassa. Niiden tunnelma on ollut raaka ja painostava.

Viime aikoina kierrokset ovat viihteellistyneet ja keventyneet, jotta elämyksistä pääsisivät nauttimaan myös muut kuin kovaksikeitetyt kauhufanit.

Teurastamolla After Dark Helsinki on järjestänyt viime kesänä Teurasmuseo-kauhukierroksia, joissa hyödynnettiin teollisuuskaupunginosan historiaa.

– Täällä on mielenkiintoista historiaa ja kiehtovaa rosoisuutta, joka sopii meille, Haonperä esittelee.

Kauhukuvastoa Teurasmuseoon haettiin muun muassa valtion vanhasta margariinitehtaasta ja Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta, jotka ovat toimineet teurastamon naapurissa. Näiden ympärille näyttelijät loivat fiktiivisen tarinan margariinin valmistuksesta.

– Tarinassa margariinia valmistettiin epäilyttävistä ruhoista ja niiden osista.

Yksi Teurasmuseon kohtaus tapahtui teurastamon vanhassa kylmiössä ja toinen niin sanotussa suolikellarissa, jonne laskettiin teuraseläinten veret. Nämä molemmat tilat ovat nykyään varastoja. Kohtauksissa käytettiin muun muassa aitoja teurastamon koukkuja, joista ruhot roikkuivat.

Kauhukierrosten ja pakopelihuoneiden suosio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Haonperä sanoo, että ihmiset haluavat immersiivisiä elämyksiä, joissa osallistuja uppoaa tarinaan ja pystyy vaikuttamaan sen kulkuun toisin kuin teatteriesityksessä.

– Meidän asiakkaamme haluavat adrenaliinivyöryjä ja kokea itsensä voittamista.

Nämä tunteet voivat syntyä siitä, että osallistuja uskaltaa esimerkiksi ryömiä pimeän ja ahtaan tunnelin läpi.

– Muistan, kuinka teimme viime Halloweenina Teurastamon kellariin kauhukierroksen, jossa yksi osallistuja epäröi pitkään kellariin tuloa. Ensimmäisellä yrityksellä hän juoksi pois rappuja pitkin ylös ja meinasi perua koko homman. Toisella yrittämällä hän voitti itsensä ja oli lopulta hyvin tyytyväinen, että uskalsi osallistua.

Paras kauhu ei välttämättä synny shokeeraavilla kohtauksilla, tekoverellä tai säikyttelyllä.

– Psykologisesti painostavaa on odottaa, tapahtuuko jotain, Haonperä tietää.

LUE LISÄÄ: Helsingin Uutisten Kalasatama-liite kertoo, mitä Helsingin uudesta kaupunginosasta löytyy nyt ja tulevaisuudessa

Muokattu 20.9.2018 Korjattu tapahtuman päivämäärä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut