Lauttasaareen toivottiin tekojäärataa – uusia kenttiä kaavaillaan Helsingin toiselle laidalle

Tekojää edesauttaisi luistelua lämpiminä talvina. Lauttasaareen ei sellaista kuitenkaan ole tulossa. Arkistokuva. Jorma Rinne

Kaisa Paastela

Lauttasaareen ehdotetaan tekojäärataa. Valtuutettu Mia Nygård (kok.) ja 21 muuta valtuutettua esittävät aloitteessaan, että tekojään rakentaminen Lauttasaareen Pyrkän kaukaloon selvitettäisiin.

Helsingissä on tällä hetkellä seitsemän tekojäärataa, joiden sijainnit ovat Kallio, Kontula, Käpylä, Lassila, Oulunkylä, Pukinmäki ja Rautatientori.

Laajasalon liikuntapuistoon valmistuu loppuvuodesta uusi kaukalon kokoinen tekojäärata.

Kantakaupungin luistelumahdollisuudet paranevat syksyllä 2019, kun Jätkäsaareen rakennettavaan liikuntapuistoon valmistuu iso, jalkapallokentän kokoinen tekojäärata.

Vuonna 2017 silloinen liikuntavirasto teetti selvityksen liikuntapaikkojen saavutettavuudesta ja tulevien liikuntapaikkojen optimaalisista sijainneista pitkällä aikavälillä. Selvityksestä kävi ilmi, että Jätkäsaaren liikuntapuistoon suunniteltu tekojääkenttä parantaa saavutettavuutta etenkin tulevaisuuden väestöennuste huomioiden.

Optimaalisimmat sijainnit uusille tekojääkentille sijaitsevat Herttoniemessä, Östersundomissa, Vuosaaressa ja Haaga–Ruskeasuon alueilla.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala on ottanut selvityksen tulokset huomioon ja ryhtynyt edistämään liikuntapaikkarakentamisohjelman yhteydessä tekojääkenttiä Laajasalo–Herttoniemi alueelle ja Vuosaareen.

Kaupunginhallitus katsoi maanantaina Nygårdin aloitteen loppuunkäsitellyksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut