Puhe "ihmisroskasta" toi pikapotkut – puhumisen ammattilainen hämmästelee somelynkkaajien vinksahtanutta ihmiskuvaa

Hoivaketju Pihlajalinnan Oulun toimipisteen toimitusjohtaja Riikka Moilanen sai potkut nopeasti sen jälkeen, kun hänkuvaili päihdeongelmaisiaihmisroskaksi

Asiasta syntynyt kohu paisui nettiraivoksi, jota puhumisen ammattilainen Lauri Järvilehto kutsuu blogissaan somelynkkaukseksi.

– Sosiaalisen median nykyinen irvikuva näytti jälleen voimansa tässä oululaisen Riikka Moilasen tapauksessa. Näitä kohuja on kiusallista seurata, koska ne perustuvat täysin vinksahtaneeseen ihmiskuvaan, Järvilehto kirjoittaa Ajattelun ammattilainen -blogissaan.

Sammakoiden päästäminen suusta on inhimillinen ilmiö, Järvilehto muistuttaa. Tämä korostuu, jos ihminen on väsynyt tai stressaantunut.

– Ihminen ei suinkaan valitse itse jokaista ajatustaan, sanaansa ja tekoaan. Jos valitsisi, kukaan meistä ei ikinä menettäisi malttiaan, kiroilisi, söisi liikaa suklaata tai puhuisi sivu suunsa.

Lauri Järvilehto pelkää, etteivät ihmiset pian uskalla sanoa tai tehdä mitään, ettei joku pahottaisi mieltään.

– Ihmisellä pitää olla ihan reilusti lupa mokata ja pyytää anteeksi ilman, että tarvitsee pelätä salamapotkuja tai totaalista julkista häpeärangaistusta, hän kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut