Seksuaalista häirintää vähätellyt rehtori hyllytettiin – Kunnanjohtaja: ”Rehtori saamassa todennäköisesti potkut”

Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen on siirretty syrjään virastaan. Pesonen on herättänyt suuren kohun Yle:n MOT-ohjelmassa, jossa hän kertoi, ettei kaikelle yläkoulussa tapahtuvalle seksuaaliselle ahdistelulle voi mitään, vaan ”se pitää vain kestää”.

Kunnanjohtaja Esa Jussila arvioi, että seksuaalisen hyväksikäytön puheillaan hyväksynyt rehtori todennäköisesti erotetaan virastaan.

Pesosen jatkosta päättää ensi maanantaina kokoontuva kunnanhallitus.

Kärsämäen kunta on julkaissut tiedotteen, jossa se sanoutuu täysin irti rehtori Pesosen lausunnoista seksuaalisen häirinnän sietämisestä ja hyväksymisestä.

– Koulujen tulee olla kaikille lapselle ja nuorelle turvallisia minkäänlaista kiusaamista, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa emme hyväksy, tiedotteessa muistutetaan.

– Toisen koskemattomuutta tulee aina ja kaikissa olosuhteissa kunnioittaa, mikä on koko kouluyhteisön ja kunnan jakamaton arvo ja periaate.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut