Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Makuupaikat on kuoleville!" – Hoitaja saa huomautuksen potilaan kohtelusta, sairaala: kertomukset osin eriävät

PÄIVYSTYS Malmin sairaalan ylihoitaja sanoo, että potilas ja hoitaja eivät ole samaa mieltä tapahtumien kulusta. Hoitajalla oli takanaan raskas yö.

Malmin sairaalassa työskentelevä naishoitaja saa huomautuksen potilaan töykeästä ja epäammattimaisesta kohtelusta liittyen heinäkuiseen välikohtaukseen Malmin sairaalan päivystyspoliklinikalla.

– Olemme puhuttaneet paikalla olleita ja saaneet tapahtuneesta kirjallisia lausuntoja. Lopputulemana on, että hoitaja saa huomautuksen, toteaa sairaalan ylihoitaja Katariina Jantunen

Malmin sairaala on Jantusen mukaan suhtautunut tilanteeseen vakavasti ja pyrkinyt selvittämään, mitä heinäkuisena aamuyönä poliklinikalla tapahtui.

– Kyseessä on ollut yö- sekä aamuvuoron vaihtotilanne ja vuoron viimeiset 15 minuuttia, sanoo Jantunen.

Hoitaja oli tapahtumien aikaan työskennellyt kuusi peräkkäistä työvuoroa, joista kaksi viimeistä oli ollut yövuoroa. Yö päivystyksessä oli Jantusen mukaan levoton.

– Työvuoro oli ollut aika raskas ja paikalla on ollut paljon päihtyneitä. Potilaan ja hoitajan välillä on ollut sanailua, mutta eivät ole samaa mieltä tapahtumien kulusta. Hän on kokenut tilanteen aika loukkaavana, eikä koe toimineensa kuvatulla tavalla.

Sairaala edellyttää kuitenkin, että työntekijä osallistuu asiakaspalvelu- ja vuorovaikutuskoulutuksiin.

– Hoitajan kanssa on käyty ohjaava keskustelu. Kysymyksessä on erittäin kokenut ja osaava henkilö, Jantunen painottaa.

Helsingin Uutisetkertoi heinäkuussaEerikki Pekkarisen käynnistä Malmin sairaalan päivystyspoliklinikalla. Pekkarisen mukaan työvuorossa ollut hoitaja oli muun muassa tokaissut, että makuupaikat ovat kuoleville, eikä ollut päästänyt huonovointista Pekkarista makuulle.

Potilaan mukaan hoitaja myös tiuski ja ihmetteli miksi tämä ei hakeutunut yksityiselle.

– Potilas oli todennut, että hänen olisi pitänyt ehkä mennä yksityiselle lääkäriasemalle, mihin hoitaja oli todennut, että onhan se mahdollista. Hoitaja oli toisen hoitajan kuullen sanonut, että no, olisit mennyt, Jantunen kertoo.

Muilta osin hoitaja ei allekirjoita potilaan kertomaa. Muissa tilanteissa ei Jantusen mukaan myöskään ollut silminnäkijöitä.

Jantunen korostaa, että Helsingin päivystyspisteet ovat työntekijöille erittäin vaativia. Potilaiden joukossa on usein paljon myös päihtyneitä.

– Mutta kyllä me siitä toki lähdemme, että vastuu on ammattilaisella ja tietty empaattisuus on odotusarvona sekä potilaan ymmärtäminen.

Malmin päivystys on yksi koko maan vilkkaimmista. Malmin päivystyspoliklinikalla käy yli 1 700 potilasta viikossa.

Lue aiempi juttu:"Makuupaikat on kuoleville!" – Hoitajan tyly käytös pöyristytti helsinkiläissairaalan päivystyksessä