Puhe "ihmisroskasta" toi potkut Riikka Moilaselle Pihlajalinnasta – näin toimitusjohtaja perustelee

Hoivaketju Pihlajalinna on antanut potkut Oulun toimipisteensä toimitusjohtajana työskennelleelle Riikka Moilaselle

Ketju kertoo tiedotteessaan, että Moilasen kommentit päihdeongelmaisista ihmisistä ovat vastoin yhtiön arvoja.

Keskustaa edustava Moilanen kohautti maanantaina Oulun kaupunginvaltuustossa, kun hän käytti päihdeongelmaisista nimitystä "ihmisroska".

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

– Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa.

Moilanen pyysi puheitaan heti anteeksi, ja julkaisi anteeksipyynnön sosiaalisessa mediassa.

Pyydän anteeksi aiheuttamaani kohua tänään valtuustonkokouksessa! Tapahtui virhe, josta otan opikseni. Jokainen ihminen on arvokas ja haluan kaikille oululaisille hyvän elämän! — Riikka Moilanen (@MoilanenRiikka) 10. syyskuuta 2018

Moilanen selitti Kalevan haastattelussa, että kommentti oli vahinko. Hän selitti näkevänsä ongelmista kärsiviä ihmisiä päivittäin, ja sanoi, että nämä ihmiset tarvitsisivat muita paikkoja kuin kadun.

– Se oli täysi vahinko. Se lähti jostakin edellisistä keskusteluista, kun puhuttiin roskista ja katukivetyksen purkan putsaamisesta. Halusin kääntää keskustelun ihmisraukkoihin, joilla on oikeasti hätä. Käytin sitä sanaa ajattelemattomasti ikään kuin aasinsiltana, Moilanen sanoi Kalevalle.

Pihjalalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen kertoo käyneensä Moilasen kanssa keskustelua tilanteesta maanantain ja tiistaina.

– Päädyimme yhdessä siihen, että hän ei jatka tehtävissään Pihlajalinnassa, Aaltonen sanoo.

Moilanen toimi kansanedustajana Oulun vaalipiiristä vuosina 2003–2007. Hän on ollut Oulun kaupunginvaltuutettu vuodesta 1996 ja toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Moilanen yritti paluuta eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa mutta ei tullut valituksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut