Malmin lentokentän kaavasuunnitelmista voi nyt antaa palautetta – Suunnitteilla 25 000 asukkaan kaupunginosa

Malmin lentoasemarakennus on suojeltu. Lentoasemankorttelit rakentuvat sen ympärille. Päivi Tuovinen

toimitus

Malmin lentokentän alueelle on määrä rakentaa vuosina 2020–2040 asuntoja kaiken kaikkiaan 25 000 asukkaalle. Suunnittelun pohjana on Helsingin uusi yleiskaava sekä kaupunkisuunnittelulautakunnassa vuonna 2016 hyväksytty kaavarunkosuunnitelma.

Nyt Helsingin kaupunki pyytää palautetta ensimmäisten asuntorakentamisen asemakaavojen suunnitteluperiaatteista. Mielipiteitä kerätään 10.–28. syyskuuta välisenä aikana.

Esimerkiksi alueen eteläosassa sijaitseville Nallenrinteen ja Lentoasemankortteleiden alueelle suunnitellaan koteja noin 4 500 asukkaalle.

– Suunnittelun tavoitteena on urbaani kerrostalovaltainen asuinalue, jota palvelevat raitiovaunuyhteydet sekä sujuvat jalankulku- ja pyöräreitit, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Alueen näkyvinä maamerkkeinä säilyvät suojellut lentoasemarakennukset (terminaali ja hangaari). Lentoasemarakennusten pohjoispuolelle suunnitellaan Lentoasemanpuistoa. Tavoitteena on myös varata paikka koululle puiston laidalle.

Vuonna 2016 kaupunginvaltuustossa hyväksytty uusi yleiskaava ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä tehtyjen valitusten käsittely on kesken korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

– Kaupunki edistää uuteen yleiskaavaan pohjautuvaa suunnittelua ennakoivasti, tiedotteessa kerrotaan.

Malmin lentokentän kaavoitus

– Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavan valmisteluaineistoa on esillä 10.9.–28.9. välisenä aikana Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1) ja verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat

– Aineistoon voi tutustua myös Helsingin karttapalvelussa (kartta.hel.fi/suunnitelmat) sekä info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2, Kamppi).

– Mielipiteitä suunnitelmista voi esittää 10.–28. syyskuuta vastaamalla verkkokyselyyn (https://kerrokantasi.hel.fi) tai toimittamalla kaupungille kirjallisen mielipiteen. Mielipiteet voi toimittaa osoitteella Kirjaamo, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki tai sähköpostitse osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi

– Mielipiteet suunnitelmasta pyydetään esittämään viimeistään 28.9. Niille, jotka ovat ilmoittaneet sähköposti- tai postiosoitteensa, lähetetään tieto lautakunnan päätöksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 2. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 3. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 4. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 5. Linnanmäki avautuu ensi viikolla
 6. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 12. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 13. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 14. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 15. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 3. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 6. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 7. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 8. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 9. T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.
 10. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 11. Laajasalon bulevardin rakentaminen alkaa jo tänä vuonna – tulee aikanaan jatkumaan Herttoniemeen saakka
 12. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 15. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.