Kunniaväkivaltaa Espoossa – HS: 14-vuotias tyttö ei käyttänyt hijabia, veli hakkasi kolmesti viikossa

Jari Pietiläinen

Espoon käräjäoikeus on tänään käsitellyt Suomen oloissa harvinaista kunniaväkivaltatapausta.

Syyttäjän mukaan Palestiinan alueelta kotoisin oleva nuori mies oli hakannut ja potkinut 13–14-vuotiasta sisartaan, koska tämä ei ollut pukeutunut hijabiin eli islamin perinteen mukaiseen päähuiviin. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Syyttäjän mukaan 17-vuotias veli oli lyönyt ja potkinut siskoaan pari kolme kertaa viikossa ainakin puolen vuoden ajan vuonna 2016. Lopulta sisaren asuminen kotonaan tuli liian vaikeaksi ja tyttö muutti muualle.

Pahin tilanne oli pari vuotta sitten, jolloin veli tarttui Espoossa tyttöön, retuutti tätä sekä lopulta kaatoi hänet maahan ja potki tyttöä. Lopulta poliisipartio saapui paikalle.

Siskon mukaan hän ei uskaltanut asua kotonaan jatkuvan väkivallan takia. Tyttö muutti muualle. Väkivalta päättyi vasta ulkopuolisten puututtua siihen.

Veli tuomittiin kuitenkin vainyhdestä pahoinpitelystä, sillä muista ei saatu riittävää näyttöä. Hänet määrättiin maksamaan 45 päiväsakkoa eli yhteensä 270 euroa sakkoa. Hänet velvoitettiin myös maksamaan siskolle 500 euron korvaus kivusta ja särystä.

OIKAISU 7.9.208 kello 13.05: Juttuun lisätty lause siitä, että epäilty tuomittiin vain yhdestä pahoinpitelystä.

Edit klo 7.9. klo 9.15: Jutun kommentointi on suljettu väkivaltaan kehottavien viestien takia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut