Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porrastreeniin toivotaan lisää paikkoja Helsinkiin – kaupunki käynnisti selvityksen

Suosituiksi tulleiden juoksuportaiden rakentamisesta on tullut kaupungille useita ehdotuksia. Portaita halutaan lisää eri puolille Helsinkiä.

Kaupunginvaltuutettujen aloitteissa niitä on ideoitu muun muassa Myllypuron Alakivenpuistoon, Suutarilaan ja Alppikylään.

Kaupunkiympäristön toimiala on käynnistänyt koko kaupungin kattavan porrasselvityksen yhteistyössä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Tavoitteena on esittää alustava juoksuportaiden verkostosuunnitelma, periaatteelliset rakenne- ja materiaalivaihtoehdot ja alustavat arviot kustannuksista. Selvitystyössä on tarkoitus arvioida kokonaisvaltaisesti mahdolliset sijoituspaikat.

Uusien portaiden soveltuvuutta tullaan tutkimaan paikkoihin, jotka liittyvät luontevasti osaksi jo olemassa olevaa, laajempaa reittiverkostoa ja liikuntaympäristöä.

Myllypuron Alakivenpuistoon juoksuportaiden soveltuvuutta on toimialan mukaan on alustavasti selvitetty. Portaiden toteutus edellyttää tarkempaa jatkosuunnittelua.

Alppikylän ja Suutarilan alueille ei portaiden soveltuvuutta ole vielä tutkittu.

Kaupunginhallitus antaa maanantaina lausunnon valtuustoaloitteisiin uusista juoksuportaista.

Lausuntoehdotuksessa todetaan, että porrasjuoksu on liikuntamuoto, jonka suosio on kasvanut erittäin paljon. Portaiden suunnittelussa ja sijoituspaikan valinnassa tulisi kuitenkin huomioida laajempi kokonaisuus kuin vain portaiden rakentaminen.

Helsingissä on juoksuportaat tällä hetkellä Malminkartanossa ja Paloheinässä.