Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksoismurhaaja Janne Ranisen lomailua vankilasta ja Paleface-yhteistyötä ihmetellään – näin mies itse selittää asian

Suomessa on viime päivinä puhuttanut vankien lomailu vankilasta.

Keskustelu sai alkunsa Helsingin Sanomien julkaistua pitkän artikkelin niin sanotusta Solvalla-murhaaja Janne Ranisesta Haastattelussa kaksi ihmistämurhannut Raninen liikuu vapaasti ympäri Helsingin keskustaa, jalassaan tosin valvontapanta.

Tiistaina Iltalehti puolestaanjulkaisi artikkelin, jossa hämmästellään Ranisen vapauksia ja vilkasta some-elämää. Esiin nostetaan muun muassa miehen yhteiskuva rap-artisti Palefacen kanssa.

Jutussa todetaan Iltalehden tietoihin perustuen, että Ranisen tapaus olisi aiheuttanut hämmenystä jopa rikosseuraamuslaitoksessa saakka.

Nyt Raninen itse ottaa Facebook-sivuillaan kantaa asiaan.

– En yleensä tartu näihin. Mielestäni on kuitenkin tärkeää reagoida kun sivullisia henkilöitä aletaan haukkumaan julkisuudessa. Palefacen ja minun yhteistyö ei perustu siihen, että hän hyväksyisi rikollisen menneisyyteni. Paleface tukee Voikukkalapset ry toimintaa auttamalla lapsia, jotka ovat erityisen syrjäytymisvaarassa. Hän tekee helvetin hienoa työtä ja me Voikukkalapset ry:ssä olemme siitä tosi kiitollisia.

Voikukkalapset ry on yhdistys, joka on perustettu tukemaan vankeusrangaistusta suorittavien perheitä ja lapsia.

Päivityksessään Raninen pyytää ihmisiä pohtimaan kannattaako vankia eristää koko tuomionsa ajaksi.

– Nyt ihmetellään kovasti, että miten minä saan liikkua niin paljon vankilan ulkopuolella. Olen muutaman vuoden päästä joka tapauksessa vapautumassa vankilasta. Eikö ole parempi, että minut jollain tavalla kuntoutetaan yhteiskuntakelpoiseksi kuin, että minut pidetään eristyksessä koko tuomion? En usko, että yksikään henkilö halua, että minut päästetään siviiliin suoraan kärsittyäni pitkälle toistakymmentä vuotta vankilassa ilman minkäänlaisia poistumislupia tai muitakaan käyntejä vankilan ulkopuolella.