Ikoniset suomirockin valokuvat taas esille Helsingissä – mukana myös 50 vuotta täyttävän Wigwamin historiaa

KULTTUURI Valokuvat 1970-luvulta kiehtoivat myös tukholmalaisessa katunäyttelyssä.

Södermalmin näyttelyssä Ripa Vuorimies tapasi monia tuttuja ja ruotsinsuomalaisia. Yksi heistä oli taiteilijan kanssa yhteiskuvaan päätynyt Jouni Suomalainen. - Hieno tapahtuma, Stadiin pitäisi saada vastaava, Vuorimies kehuu. Claes Yngve

Crista Lassfolk-Feodoroff

Taiteilija Ripa Vuorimiehen valokuvat 1970-luvulta kerättiin näyttelyyn keväällä miehen 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Aikansa rocklegendoja esitellyt näyttely Kanneltalossa oli menestys: sen kävi katsomassa yli 4 000 henkeä.

– Olin todella yllättynyt, mutta tietysti tosi iloinen, Vuorimies kertoo.

– On jännää huomata, kuinka digiajan myötä esiin kaivamistani vanhoista kuvista on tullut tärkeä osa Suomirokin historiaa.

Hän aloitti Love Records -levy-yhtiön kannentekijänä vuonna 1973 kuvaamalla Hurriganesin ja Rauli Badding Somerjoen levynkannet. Sittemmin Vuorimies ikuisti monet suuret nimet.

– Tein noin kolmen vuoden ajan kuvauksia Love Recordsille.

Love-kuvat pääsevät taas näytille ensi tiistaina, kun Vuorimiehen samanniminen näyttely avataan Vuosaaren Vuotalossa. Mukana on monia Kanneltalossa nähtyjä kuvia, mutta myös uusia.

– Uutuuksia ovat esimerkiksi kuvani Wigwamista, joka viettää syksyllä 50-vuotisjuhlaansa.

Näyttelyn viimeinen päivä 29.9. tulee olemaan legendaarinen sekin, kun Vuorimiehen Love-kuvissakin esiintyvä Dave ”Isokynä” Lindholm konsertoi Vuotalossa.

– Siinä on samalla pieni yhteishaastattelu, jonka juontaa Holle Holopainen, iso nimi nuoruudestani hänkin, Vuorimies kertoo.

Hänen kuvansa olivat elokuun alussa mukana myös tukholmalaisessa Planket-näyttelyssä, joka järjestettiin nyt 37. kerran. Södermalmilaiseksi katukarnevaaliksi kasvaneen näyttelyn aloitti aikoinaan Tukholmaan asettunut newyorkilainen Neil Goldstein, joka oli myös Vuorimiehen opettaja ja ystävä.

– Hän oli upea persoona.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut