Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lauri Ylönen hämmästyi lenkkipolulla – ero Yhdysvaltoihin tuli kerralla selväksi

The Rasmus -yhtyeen laulaja Lauri Ylönen on viime aikoina miettinyt paljon yksinäisyyttä.

Millaista se on eri ihmisille? Onko se huono vai hyvä asia?

– Yksinäisyys on monille erilaista. Tiedän paljon ihmisiä, joille se voi olla iso mörkö. Omalla kohdallani se on sitä, että haluan olla monesti yksin. Sitä on niin paljon valokeilassa, että välillä haluan vaan vetäytyä täysin omiin oloihin, Ylönen pohtii.

Hän oli miettinyt teemaa jo ennen Vain Elämää -ohjelman kuvausten alkamista, mutta laulajan yllätykseksi yksinäisyys nousi sielläkin puheenaiheeksi.

– Puhuttiin siitä, että mitä se on. Meillä oli pöydässä aika syvällisiäkin keskusteluja aiheesta. The Rasmukselta tulee 14. syyskuuta yksinäisyydestä kertovat single, jota olin jo aiemmin työstänyt. Siksi oli jännä, että aihe nousi sielläkin esiin. Olimme pohjimmiltaan aika samanhenkinen porukka.

– Pöytäkeskustelut olivat muutenkin mielenkiintoisia. Käytiin läpi isoja asioita ja opin oikeasti paljon elämästä. Oli tosi mielenkiintoista kuulla jostain asiasta esimerkiksi Pepe Willbergin ja Evelinan mielipiteet. Olivathan he seurueemme nuorin ja vanhin, joilla on vuosikymmeniä ikäeroa.

Ylöstä saatiin maanitella ohjelmaan pitkään.

– Monta vuotta kieltäydyin koko jutusta. Onneksi kuitenkin lopulta sanoin kyllä. On hyvä välillä tehdä jotain, joka on täysin pois omalta mukavuusalueelta. Se on inspiroivaa.

Toinen laulajaa inspiroinut asia on ollut muutto Yhdysvaltoihin. Mies omaksui jo niin paljon paikallista kulttuuria, että paluu Suomeen ehti tarjota pienen kulttuurishokin.

– Yhdysvalloissa ulkona liikkuessa on tapana tervehtiä ja huikata, että how are you. Se on vaan kohteliaisuus, eikä tarkoita oikeastaan mitään. Kun tulin Suomeen, menin lenkille ja tervehdin vastaantulluttua lenkkeilijää. Hän katsoi minua epäluuloisesti ja jatkoi matkaansa, Ylönen nauraa.

– Mielestäni se tervehtiminen on kuitenkin tosi hyvä tapa ja siitä voisi ottaa täällä oppia.

The Rasmuksen musiikin ja Vain Elämää -ohjelman lisäksi Ylönen pääsee pian televisioon toteuttamaan omaa intohimoaan: arkittehtiohjelma Laurin Talot tulee saamaan jatkoa.

– Uudesta kaudesta tulee taas entistä hienompi. Tulemme tekemään asioita vähän isommalla vaihteella. Sen verran uskallan ehkä paljastamaan, että pääsen juttelemaan ohjelmassa maailmalla todella arvostettujen arkkitehtien kanssa. Se on minulle ihan unelmien täyttymys.