Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Juna-aseman jatkuvasti rikki olevat liukuportaat poistetaan – Äiti jäi jumiin: "Odotan, että joku auttaisi kantamaan vaunuja"

ESTEET Myös hissi oli rikki Malmin juna-asemalla kuluvalla viikolla. Ongelmat liukuportaiden kanssa ovat jatkuneet vuosia.

Vähän väliä rikki olevat liukuportaat Malmin aseman ja bussiterminaalin välillä aiotaan korvata tavallisilla portailla.

Toinen liukuporras on taas kerran ollut jo pitemmän aikaa pois käytöstä. Pyörätuolilla liikkuvien ja muiden liikuntaesteisten sekä esimerkiksi lastenvaunujen, polkupyörän tai matkalaukkujen kanssa liikkuvien on kuluvalla viikolla ollut vaikeata tai mahdotonta kulkea bussiterminaalin ja asemalaiturin välillä, koska myös hissi on ollut rikki.

– Tarkoitus on, että kohdassa on muutostöiden jälkeen normaalit portaat ja kaksi hissiä. Ellei suunnittelun yhteydessä tule vastaan merkittäviä esteitä, niin näin on tarkoitus edetä, kertoo kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu Liikennevirastosta.

Hän arvioi, että muutostyö voisi valmistua aikaisintaan ensi vuonna.

– Yhteys toiselle hissille terminaalitasolta laituritasolle ei ole yksinkertainen juttu.

Olosuhteet vain ovat liukuportaille liian rajut."

Liukuportaat peruskorjattiin kymmenisen vuotta sitten.

– Niille odotettiin 15 vuoden käyttöikää korjauksen jälkeen, mutta sitä ei saavutettu. Tämä yllätti meidät. Liukuportaisiin on tehty vuosittaisia tarkastuksia ja niiden yhteydessä on havaittu turvallisuuspuutteita, Liehu jatkaa.

Liukuportaat ovat ulkotilassa, niitä suojaa katos.

– Olosuhteet vain ovat liukuportaille liian rajut. Hiekoitushiekan meneminen portaisiin on yksi iso ongelma.

Hydraulisen hissin toimintaa häiritsi helteisenä kesänä öljyn lämpötilan nousu liian korkeaksi. Kuluvalla viikolla hissiä vaivasi ilmeisesti jokin toinen vika, liikkumaan se ei kyennyt.

– En usko että toisia liukuportaita enää saadaan kuntoon. Hissi pitää saada toimintakuntoon, koska paikka on tärkeä liikenteen solmukohta, Liehu toteaa.

Odotan että tulisi joku, jonka kanssa voisin kantaa lastenvaunut portaissa."

Pyörää junassa keskustaan kuljettava Jannica Renfors kertoo hissin olleen rikki pitkään, välillä se hetken toimi.

– Olen kantanut pyörää rappusia pitkin kymmeniä kertoja. Mikähän hissin korjaamisessa kestää, yleensä tällaiset viat korjataan Suomessa nopeasti, Renfors ihmettelee.

Helka Göös lastenvaunuineen harmittelee tilannetta.

– Hissi ei toimi, rullaporras ei toimi. Odotan tässä että tulisi joku, jonka kanssa voisin kantaa vaunut portaissa.