Armomurhaaja ehdolla parhaaksi pohjoismaiseksi elokuvaksi

Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama Armomurhaaja on menestynyt hyvin. sari mattila

toimitus

Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama Armomurhaaja on nimetty Suomen ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston vuoden elokuvapalkinnon saajaksi. Kaikkiaan palkintoa tavoittelee viisi pohjoismaista elokuvaa.

Ehdokkaat julkistettiin Norjan kansainvälisillä elokuvajuhlilla Haugesundissa tiistaina 21. elokuuta. Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2018 elokuvapalkinnon saaja julkistetaan ja palkinto luovutetaan Oslon Oopperatalossa Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä 30. lokakuuta. Elokuvapalkinto on suuruudeltaan 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa, ja se jaetaan tasan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken.

Näin korostetaan sitä, että elokuva on taiteenlajina näiden kolmen päätoimijan tiiviin yhteistyön tulos.

Palkinto myönnetään pitkälle elokuvalle, joka liittyy pohjoismaiseen kulttuuripiiriin ja on taiteellisesti korkeatasoinen siten, että siinä on onnistuttu yhdistämään elokuvan lukuisat eri osatekijät täysipainoiseksi teokseksi. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa hallinnoi Nordisk Film & TV Fond.

Pohjoismaiden neuvosto jakaa vuosittain viisi palkintoa: Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon, kirjallisuuspalkinnon, lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon, musiikkipalkinnon sekä ympäristöpalkinnon.

Ehdokaselokuvat ovat syksyn aikana katsottavissa muun muassa Rakkautta & Anarkiaa – elokuvajuhlilla Helsingissä 20.–30. syyskuuta.

Armomurhaaja on Suomessa palkittu kahdella Jussilla. Sen synkkä huumori on vedonnut katsojiin ympäri maailman. Viime marraskuussa Armomurhaaja palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta Tokion filmifestivaaleilla. Tokyo International Film Festival on yksi maailman arvostetuimmista elokuvafestivaaleista.

Palkintoehdokkaat:

Tanska: Winter Brothers – ohjaaja-käsikirjoittaja Hlynur Pálmason ja tuottajat Per Damgaard Hansen, Julie Waltersdorph Hansen och Anton Máni Svansson

Suomi: Armomurhaaja – ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki ja tuottajat Teemu Nikki ja Jani Pösö

Islanti: Kona fer í stríð – ohjaaja Benedikt Erlingsson, käsikirjoittajat Ólafur Egill Egilsson ja Benedikt Erlingsson sekä tuottajat Benedikt Erlingsson, Marianne Slot ja Carine Leblanc

Norja: Thelma – ohjaaja Joachim Trier, käsikirjoittajat Eskil Vogt ja Joachim Trier sekä tuottaja Thomas Robsahm

Ruotsi: Korparna – ohjaaja-käsikirjoittaja Jens Assur ja tuottajat Jens Assur, Jan Marnell ja Tom Persson

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut