Kahvilasta oli idylliset näkymät Töölönlahdelle, sitten yrittäjän kanssa kilpaileva veli rakensi eteen aidan – "En näe muuta syytä kuin kiusaaminen"

LINNUNLAULU Linnunlaulussa kahviloita pitävillä veljeksillä on eri näkemys aidan syistä. Lauta-aita on tulehduttanut vierekkäin sijaitsevien kahvilayrittäjien välejä viime kesästä lähtien.

Töölönlahden rannalla Linnunlaulussa muhii kahden kahvilayrittäjän välillä omituinen aitariita.

Riita sai alkunsa viime kesänä, kun Cafe Taideterassin kevytrakenteisen kukkaristikon taakse ilmestyi tiivis puulauta-aita, joka tukkii näkymän Finlandiatalon ja keskustan suuntaan.

– Hesarissa oli arvostelu, jossa kehuttiin (Taideterassin) kahvilan tunnelmaa ja maisemia. Seuraavana päivänä aita tuli siihen. Täysin tarpeettoman aidan rakentamiselle en näe muuta syytä kuin kiusaaminen, toteaa Taideterassin omistaja Jorma Helenius

Näkymät kahvilasta Töölönlahden ylle, Ooppera- sekä Finlandia-talolle, ovat olleet yksi kahvilan maisemallisia vetonauloja.

Veljeni alkoi rakentaa terassia ilman lupaa."

Aidan rakensi Taideterassin vieressä sijaitsevan Sinisen huvilan kahvilan pitäjä Lassi Helenius, joka on Jorma Heleniuksen veli. Veljekset omistavat Sinisen huvilan rakennuksen puoliksi. Tontista maksetaan vuokraa kaupungille.

Lassi Heleniuksen mukaan kyse ei ole kiusanteosta eikä aidalla ole sen enempää tekemistä kahvila-arvosteluidenkaan kanssa.

– Ei missään nimessä. Minun oli pitänyt tehdä aita jo siinä vaiheessa, kun terassi sinne tuli. Veljeni alkoi alkujaan rakentaa terassia ilman lupaa.

Terassi on valmistunut vuonna 2014.

Kyse on Lassi Heleniuksen mukaan yksityisyydensuojasta.

– Piha on jaettu. Kyseessä on yksityisalue. Taideterassi rakensi oman terassinsa aivan pihaan kiinni. Meidän oli pakko rakentaa aita, jotta yksityisyytemme säilyy.

Aidan toisella puolella olevalla pihalla on Lassi Heleniuksen mukaan järjestetty yksityistilaisuuksia.

– Asiakkaamme häiriintyvät siitä, että terassilla on porukkaa ja kyynärpäitä. Jos meillä on ihmisiä pihassa, niin sinnehän (pihalle) ne katselevat.

Lassi Helenius ei haluaisi sekoittaa Sinisen huvilan kahvilaa mukaan aitasoppaan. Kyseessä on hänen mukaansa asunto-osakeyhtiön asia, ei kahvilan.

Lassi Helenius kuitenkin kertoo, että pihalla järjestetään myös Sinisen huvilan kahvilan asiakastilaisuuksia. Huvilan pihan puoleisessa päässä on tiloja, joita ollaan parhaillaan remontoimassa yksiöiksi.

Monet Taideterassin asiakkaat ovat Jorma Heleniuksen mukaan ihmetelleet terassin muusta tyylistä selvästi poikkeavaa aitaa.

– Palautetta on tullut paljonkin. Kyllähän ihmiset sitä taivastelevat ja näkevät sen tarpeettomana. Jos meillä olisi synergiat kunnossa, niin meillä olisi yhteiset leipurit ja muut. Tekisimme ennemminkin yhteistyötä keskenämme.

– Kyllähän aita pilaa kaupunkilaisten mahdollisuuden nauttia kivasta maisemasta.

Myös Lassi Helenius on pahoillaan tilanteen kärjistymisestä.

– Emme voi tilanteelle nyt mitään. Tämä (aita) oli minun vastineeni. Valitettavasti homma meni tuohon pisteeseen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut