Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Weekend Festival: "Hautausmaat eivät suostuneet suojeluapuun" – järjesti silti vartijoita häätämään ei-toivottuja vierailijoita

Kohua aiheuttanut Weekend Festival kertoo tiedotteessaan, että se on tarjonnut ylimääräistä apua Hietaniemen alueen hautausmaiden ja uurnalehdon suojelemiseen, mutta hautausmaiden edustajat kieltäytyivät.

– Weekend Festival tarjosi Hietaniemen hautausmaalle erityisapuaan hautausmaan mittavaksi suojelemiseksi keväällä järjestetyissä tapaamisissa. Festivaali ehdotti hautausmaalle mm. erillistä sulkuaitaa, joka olisi estänyt hautausmaan läpikulun. Hautausmaan edustajat eivät tähän suostuneet, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi festivaalin järjestäjät kertovat, että he yrittivät tehdä vartioinnin toimeksiantosopimusta Hietaniemen hautausmaan kanssa, mutta sitä ei koskaan tehty. Järjestäjän mukaan Hietaniemen hautausmaa toivoi ainoastaan, että liikenteenohjauksessa työskentelevät järjestyksenvalvojat sijoitetaan Hietaniemen hautausmaalle johtavien kulkuaukkojen välittömään läheisyyteen, jotta asiattomat henkilöt eivät kulkisi hautausmaan lävitse.

Ensimmäisenä festivaalipäivänä perjantaina Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri ilmoitti festivaalin turvaosastolle, että hautausmaa-alueella on asiattomia henkilöitä. Tämän jälkeen festivaali vapautti hautausmaalle henkilöstöä, jotta henkilöt saatiin ohjattua pois alueelta.

Hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti on aiemmin kertonut Helsingin Sanomille, että alueella hengailleet ja sen lävitse kulkeneet festivaalivieraat aiheuttivat laajoja tuhoja, muun muassa hautausmaiden välisen muurin murtumisen.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornikinmukaan vahingot voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin

– Myös juutalaiselle hautausmaalle Weekend Festival ehdotti turvallisuuspalveluihin liittyvän toimeksiantosopimuksen tekoa jo keväällä. Hautausmaan edustajat eivät kuitenkaan koskaan vastanneet tarjoukseen, festivaalin tiedotteessa kerrotaan.

Festivaalin mukaan se järjesti lisävartiointia alueella, jolla sen ei kuuluisi vartioida. Festivaali korostaa, ettei sillä ole lupaa mennä vartioimaan vuokraamansa tapahtuma-alueen ulkopuolelle.

Weekend Festivalilla kävi viikonlopun aikana yhteensä 75 000 ihmistä.