Weekend-festarista kaupungille jo yli 200 palautetta: "Lisää tulee edelleen"

Viime viikonloppuna Töölössä järjestetty Weekend-festivaali ja sen järjestelyt aiheuttivat kaupungille palauteryöpyn. Vielä maanantaina iltapäivällä palautteita tipahteli edelleen kaupungin sähköiseen palautelaariin.

– Lisää tulee tosiaan edelleen. Emme ole ehtineet käymään kaikkia viikonloppunakaan tulleita palautteita vielä läpi. Lähetämme ne sitten eteenpäin vastaaville virkamiehille, kertoo kaupunkiympäristön palautteista vastaavan yksikön päällikkö Tarja Posti

Maanantai-iltapäivään mennessä kaupunki oli saanut Weekendistä yli 200 palautetta.

– Suurin osa on melusta. Myös liikennejärjestelyistä on tullut palautetta jonkun verran sekä Hietaniemestä tapahtumapaikkana.

Posti kokee palautteen määrän kohtuulliseksi, sillä enemmänkin kritiikinaihetta on joskus vastaavanlaisista tapahtumista tullut.

– Koen tämän ihan kohtuulliseksi. Tuska-festivaalista tuli aikoinaan palautetta aika paljon. Weekendistä Kyläsaaressa saimme aikoinaan yli 400 palautetta.

Posti kertoo, että talvimyräkkäisten viikonloppujen jäljiltä palautteen määrä on saattanut olla yli 800.

– Ymmärrän palautteen kyllä täysin. Toisaalta tämä on varmasti monelle nuorelle ollut paras viikonloppu ikinä. Että tämmöistä tämä välillä on.

Myös Töölö-liikkeen sivuilla Facebookissa käytiin viikonloppuna värikästä keskustelua festivaalin lieveilmiöistä.

Kaupunkikulttuurille ja tapahtumille riitti ymmärtäjiä, mutta paikkojen rikkominen, roskaaminen ja sinne tänne pissaaminen ärsyttivät. Yksi kommentoijista on töölöläinen Tuula Rainto, joka antoi palautetta festarista myös suoraan kaupungille.

– Festari herätti ristiriitaisia ajatuksia. Kaupunkikulttuuriin kuuluvat juhlat, mutta ei sikailu. Ihmisten kuuluu saada juhlia. Se pitää kuitenkin tapahtua siististi.

Rainto julkaisi viikonloppuna Töölö-liikkeen sivuilla kuvan kotirappunsa edustalta, missä kukkaruukussa olleet kukat olivat saaneet kyytiä ja osa kukista oli heitetty maahan. Rainto toivoo jatkossa kaupungilta harkintaa siitä, minkälaisia juhlia missäkin voi järjestää.

– Alue oli ensinnäkin aivan liian pieni tällaiselle tapahtumalle. Lisäksi kun näin ihmisten hyppivän illalla hautausmaan muurin yli, niin tuntuihan se pahalta.

Töölöläisten mukaan festareiden jälkeen muun muassa Relanderin patsaan ympäristö "kärysi kuselta". Moni kiersi hajun vuoksi myös Väinämöisen kentän kaukaa.

Eräs kommentoija pohti, kuka korvaa taloyhtiöiden alueilla tapahtuneet vahingot. Yksi kommentin jättänyt kertoi, että rapun eteen jätetyn laatikkopyörän laatikkoa oli käytetty roskiksena.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut