Weekendin lieveilmiö: Poliisi joutui hätistelemään noin sataa nuorta pois Hietaniemen hautausmaalta – "Pitää kysyä, sopiiko tällainen festari tänne"

Helsingin poliisi joutui hankalaan tilanteeseen Hietaniemen hautausmaalla sunnuntaina, kun hautausmaan vieressä järjestetty Weekend-festivaali houkutti iltapäivällä paikalle kymmeniä nuoria.

Hautausmaalla ollut silminnäkijä kertoo, että poliisi joutui jahtaamaan iso joukkoa nuoria, joista nuorimmat olivat 12–13-vuotiaita.

Silminnäkijän mukaan nuoret tulivat hautausmaalle kuullakseen musiikkia.

Silminnäkijä kuvaa tilannetta hyvin erikoiseksi kissa ja hiiri -leikiksi.

– Nuoria oli useassa eri ryhmässä, yhteensä heitä oli arvioltasata. Poliisi ajoi heidän perässään maijalla ja moottoripyörällä, ja kehotti nuoria poistumaan alueella kovaäänisen avulla, silminnäkijä kertoo Helsingin Uutisille.

– Poliisit joutuivat ajamaan edestakaisin hautausmaan pääkäytävää, jolla on mittaa noin 800 metriä, ja nuoret juoksentelivat sivukäytäviä pitkin. En ole kyllä itse koskaan kokenut tällaista.

LUE MYÖS: Hietaniemen hautausmaallarikottiinarvokasta kiviaitaa – "Vahingot jopa kymmeniä tuhansia"

Silminäkijä pitää tapahtunutta valitettavana. Nuoria hän ei syyllistä, sillä kaikilla pitää hänen mukaansa olla oikeus oleskella hautausmaalla. Poliisitkin vaikuttivat silminnäkijän mukaan hieman vaivaantuneilta saamastaan tehtävästä.

– Eihän tällaista tietenkään pitäisi päästä tapahtumaan Suomen arvokkaimmalla hautausmaalla. Ristiriita on valtava, sillä Hietaniemessä lepää merkkihenkilöitä presidentti Mannerheimista lähtien, silminnäkijä sanoo ja kertoo käyneensä asiasta itse keskustelua nuorten kanssa.

– Nuoret kysyivät minulta presidenteistä ja Mannerheimista, ja minä kerroin.

Silminnäkijä toivoo, että Helsingissä käydään nyt perinpohjainen keskustelu siitä, jotta tällainen ei toistu.

– Festivaalin järjestäjät varmaankin pesevät tästä kätensä, ja sitten kritiikki kohdistuu kaupunkiin. Minusta tässä pitää kysyä, minne tällainen festivaali sopii ja onko Hietaniemi oikea paikka.

Helsingin kulttuurista vastaava toimialajohtaja Tommi Laitio kommentoi Twitterissä sunnuntaina, että festivaalin tiimoilta nousseista lieveilmiöitä on käyty ja käydään keskustelua festivaalijärjestäjien kanssa.

Festivaali siirrettiin Hietaniemeen Kyläsaaresta, jonne se ei enää mahtunut alueen rakentamisen vuoksi.

Laition mukaan hän teki ratkaisun Hietaniemen kokeilemisesta festarialueena.

– Arvioimme kokemukset festivaalin jälkeen yhdessä järjestäjän kanssa. (...) Vastuuta emme pakoile, siksi kerron että linjaus Hietsun käytöstä on lopulta minun tekemäni, Laitio kertoi Twitterissä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut