Kuvat: Hietaniemen hautausmaan muurit murtuivat viikonloppuna – "Pidämme Weekend Festivalia vastuussa"

Jopa sata nuorta seurasi viikonloppuna järjestettyä Weekend Festivalin festivaalialueen ulkopuolella Hietaniemen hautausmaan alueella. Nuorimmat liputtomat olivat 12-vuotiaita

Hietaniemen hautausmaalla sijaitsee myös juutalainen hautausmaa. Sosiaalisessa mediassakin jaetuissa kuvissa näkyy, että juutalaisen hautausmaan ja Hietaniemen hautausmaan välisestä muurista on lohjennut paloja.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornikin mukaan vahingot johtuvat siitä, että ilman lippua musiikkia kuuntelemaan halunneet nuoret kiipeilivät muureille ja istuivat niiden päällä, jotta näkisivät festivaaliartistit.

Nadbornikin mukaan vahingot yltävät jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Seurakunta joutuu selvittämään vahinkojen korjaamisen loppusummaa vakuutusyhtiön ja rakentajien kanssa. Kivimuuri on tehtävä rakenteellisesti oikein, jotta se pysyy kunnossa tulevaisuudessakin.

– Vauriot ovat todella laajoja. Muurin päällä on istunut ei vain muutamia, vaan kymmeniä ihmisiä katsomassa konsertteja. Pidämme Weekend Festivalia vastuussa tästä, sillä se on suunnitellut alueen aitaamisen, Nadbornik sanoo.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom kuvaili Helsingin Sanomille, että Hietaniemen hautausmaalta tulleet lausunnot ovat liioiteltuja.

– On esitetty väitteitä hautausmaan rauhattomuudesta ja hävityksen kauhistuksesta. Nyt on niin, että lausunnot eivät pidä paikkansa. On puhuttu fiaskosta ja että on tarvittu ratsupoliisia. Olen jutellut juuri poliisin ja meidän turvan kanssa. Heidän mukaansa kaikki on mennyt hyvin, Lindblom sanoi HS:lle.

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatin näkemyksen mukaan festivaalin lieveilmiönä tulleet liputta kuuntelijat aiheuttivat laajat tuhot. Nadbornik on samoilla linjoilla Pipatin kanssa.

– Tuntuu, ettei alueella ollut riittävästi järjestyksenvalvojia ja muita ihmisiä katsomassa perään. On edesvastuutonta pestä kädet vastuusta näin, Nadbornik sanoo.

– Muurit ovat täysin rikkoutuneet. Ei tarvitse olla täysin nero, että tajuaa, mitä on käynyt.

Juutalainen seurakunta ei vielä ole ollut yhteydessä Weekend Festivalin järjestäjiin.

Festivaali on aiheuttanut laajaa kohua. Perjantaina uutisoitiin festivaalin porteilla keskeneräisten rakennustöiden vuoksi odottamaan joutuneista ihmismassoista. Joukossa kerrottiin alkaneen jopa tappeluita. Muurien murtumisen lisäksi on raportoitu hallitsemattomasta virtsaamisesta festivaalialueen ulkopuolella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut