Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jätkäsaaren korttelisauna avautuu – "Ei kilpaile vain Helsingin muiden saunojen, vaan jopa ravintoloiden kanssa"

YLEINEN SAUNA Jätkäsaaren yleisen saunan puuhamies Kimmo Helistö uskoo, että sauna ei kilpaile Helsingin muiden saunojen, vaan jopa ravintoloiden kanssa.

Jätkäsaaren ensimmäinen yleinen sauna alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis.

– Viimeistään marraskuun alussa päästään avaamaan, toteaa hankkeen puuhamies Kimmo Helistö Uusi Sauna -nimisestä kokonaisuudesta, johon tulee myös 50-paikkainen ravintola ja kaksi terassia.

Helistön suunnitelmissa on testata sauna ensin alueen asukkailla eli jätkäsaarelaisilla ja avata tilat sitten kaikelle kansalle.

Helistö hekumoi jo ajatuksella joulusaunasta, joka vetää tavallisestijouluaattoisin Helsingin yleiset saunat hetkellisesti tupaten täyteen saunojia.

Kerrostalojen väliin Välimerenkadulle on tulossa kaksi pelleteillä lämmitettävää puusaunaa sekä tilauksesta lämpiävä sähköversio. Sauna Arlan takana oleva Helistö maalailee, että saunan ja ravintolan yhdistelmästä tulee Helsinkiin jotain aivan uutta.

– Tämä on päivitetty versio korttelisaunasta. Jengi voi tulla ravintolaan tai terasseille vähintäänkin pyyhkeet päällä. Tänne voi tulla myös vain istumaan ja nauttimaan juomaa tai ruokaa.

Korttelisaunassa sähkösaunan lauteet ovat modernisti harmaata laattaa, jonka päälle on tulossa puuverhous.

Ravintolatilan lattia tulee olemaan raakabetonia. Puiset pöydät ja tuolitpehmentävät ilmettä. Tilojen sisustussuunnittelijana on toiminut Yuka Takahashi ja kalustesuunnittelijana Mika Ihanus

Tilojen rakentamisesta vastaa rakennusliikeSRV ja ne omistaa Ilmarinen. Helistö on yhtiöineen solminut Ilmarisen kanssa tiloihin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen.

Helsingin saunakulttuuri on viime vuosina nostanut päätään muun muassa Allas Sea Poolin, Löylyn ja Lonnan saunojen myötä. Helistö ei usko, että Jätkäsaaren korttelisauna tulee kilpailemaan muiden saunojentai edes Kallion yleisten saunojen kanssa. Kaikille riittää asiakkaansa.

– Kilpailemme ennemminkin vaikkapa elokuvien tai jopa ravintoloiden kanssa, Helistö pohtii saunan nykymerkitystä, joka useimmille on yhdessäolo ja rentoutuminen.

Suuri osa asiakkaista tulee varmasti olemaan jätkäsaarelaisia, sillä useissalähitaloissa ei ole saunoja lainkaan.

Samaan yhteyteen ravintolan ja saunojen kanssa on tulossa myös asukastila.

Helistö sanoo olevansa ”lievästi kauhuissaan” kompleksin avaamisenkynnyksellä ja kertoo olevansa epämukavuusalueellaan, sillä hänellä ei ole aiempaa kokemusta ravintolabisneksestä.

– Työntekijäporukka on pääpiirteiltään kasassa. Vielä vähän haeskelen, jos tänne löytyisi sopivia, mukavia ja mahtavia ihmisiä, jotka haluavat tulla auttamaan minua tässä pulassa, saunaisäntä veistelee.

– Kaikki on edennyt hyvin. Nyt vaan pitäisi synnyttää jotain sellaista, mitä Helsingissä ei ole aikaisemmin ollut.

Korttelisaunan lopulliset aukioloajat ovat vielä auki. Ainakin alkuun on todennäköistä, että maanantaisin sauna on kiinni. Helistön toive olisi, että saunat olisivat auki alkuiltapäivästä ainakin puolille öin.

– Viikonloppuisin ehkä pidempäänkin.

Ravintolaan on palkattu oma keittiömestari. Listalta löytynee ainakin helppoa sormiruokaa, leipiä ja hodareita.