Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ampiaispesiä pihoista poistava Kyösti ei tee turhia tappoja – näin kysytty ammattilainen hoitaa haastavan työn

Ampiaispesien hävittämiselle on tänä kesänä riittänyt kysyntää jo siinä määrin, että jotkut ovat ottaneet asian tiimoilta yhteyttä jopa pelastuslaitoksiin.

Ainakaan kaikilla pelastuslaitoksilla ei ole välineitä niiden siirtämiseen tai tuhoamiseen, mutta asiassa voi auttaa esimerkiksi riihimäkeläinen Kyösti Kuisma

Sivutoimisesti mehiläistarhausta tekevälle Kuismalle ampiaispesien hävittäminen lähti liikkeelle, kun ystävien pihoilla alkoivat suuret ampiaispesät aiheuttamaan harmia.

Kuisma päätti tarjota apuaan, hän kun on mehiläistarhaajana tottunut jo pyydystämään mehiläisparvia.

– Ajattelin, että eipä se ole sen kummoisempi juttu poistaa ampiaispesääkään, Kuisma sanoo Aamupostille.

Pesän hän pyrkii ensisijaisesti irrottamaan niin kokonaisena kuin mahdollista. Tämä tulisi tehdä ilta-aikaan, jotta kaikki ampiaiset olisivat sen sisällä.

Pesää hän ei tuhoa, vaan siirtää sen varovasti loitommalle, esimerkiksi lähimetsään. Siirretyssä pesässä ampiaiset eivät välttämättä enää tule toimeen, mutta Kuisma pyrkii ainakin antamaan pesiytymiselle mahdollisuuden.

– Olen siirtänyt pesän esimerkiksi puun oksaan sivummalle metsään, jossa ne eivät olisi häiriöksi ihmisille, hän toteaa Aamupostin haastattelussa.

Riihimäellä asuva Kuisma on valmis liikkumaan muuallekin ampiaispesiä hävittämään.

– Toki, kunhan vain hinnasta sovitaan etukäteen, sillä täytyyhän siinä huomioida jo bensakulutkin, Kuisma sanoo Aamupostille.