Ay-pomo tyrmää ruuan halpuutuksen – USU: ”Ruoka ei ole Suomessa kallista”

Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen teilaa ruuan halpuuttamiskampanjat Uutissuomalaisen haastattelussa

– Halpuuttamisen ongelmana on se, että se antaa mielikuvan, että ruoka on kallista, ja toisaalta se myös leimaa ruuan arvostusta, Kuntonen sanoo.

Kuntonen muistuttaa, että ruuan hintaa pitäisi verrata kansalaisten ostovoimaan, ei esimerkiksi muiden maiden hintoihin.

– Ja silloin täytyy rehellisesti sanoa, ettei ruoka ole Suomessa kallista. Sekin on huomioitava, että ruuan hinnan sisällä on ruokaturvallisuus ja se, että Suomessa alan työntekijöillä on asialliset työehdot, Kuntonen sanoo Uutissuomalaiselle.

Kuntosen mukaan monen ulkomailta tuodun tuotteen halvan hinnan takana on puutteellisia työehtoja ja työntekijöiden riistoa. Esimerkiksi halvan saksalaisen sianlihan hinta saattaa hyvinkin johtua Itä-Euroopan alueelta tulleen työvoiman palkoista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut