Legendaarisen ravintolan korvaajalla nolo kohtalo Helsingissä – ovi kiinni ja myynnissä jo keväästä

Hieta ehti toimia Helsingin Hietalahdenrannassa vain vuoden. Ravintola avattiin keväällä 2017 Arkisto

Tero Vähämäki

Legendaarisen merimiesravintola Salven paikalla reilu vuosi sitten ovensa avannut ravintola Hieta on laitettu myyntiin.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan ravintolan omistava Restamax-ketju on myynyt Hietaa viime keväästä. Hintapyyntö on 258 000 euroa.

HU:n tiedon mukaan ravintolaa on tarjottu helsinkiläiselle ravintola-alan vaikuttajalle, joka ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen. Syynä on tilojen kova kuukausivuokra, joka on HU:n tietojen mukaan viisinumeroinen.

Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström kiistää, että ravintolaa olisi tarjottu kyseiselle toimijalle. Lue tästä toimitusjohtajan uusimmat kommentit.

Hieta päätyi Restamaxin omistukseen, kun ketju osti Royal Ravintolat -ketjun tämän vuoden huhtikuussa. Kaupassa Restamaxille siirtyi useita kymmeniä ravintoloita ympäri Suomea, muun muassa helsinkiläiset Savoy, Palaceja Elite. Jättikaupan velaton kauppahinta oli 90 miljoonaa euroa.

Pörssinoteerattu Restamaxjulkaisi eilen puolivuotiskatsauksensa, jossa se kertoi painottuvansalähiaikoina "voimakkaasta kasvusta suhteellisen kannattavuuden kehitykseen".Ketju aikoo myydä tai lopettaa ravintoloitaan.

Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitseva Hieta on tällä hetkellä suljettuna, vaikka turistisesonki on kuumimmillaan. Pettynyt asiakas kävi ravintolan ovella, mutta kertoo joutuneensakääntymään.

Ravintola Hiedan paikalla sijaitsi aiemmin merimiesravintola Salve, jonka kohtalosta käytiin repivä ja näyttävä riita kaksi vuotta sitten.

Helsingin Uutiset kertoi keväällä 2016, että Salvelle tilat vuokrannut taloyhtiö kieltäytyi jatkamasta vuokrasopimusta ravintolan omistavan HOK-Elannon kanssa.

Osuuskauppaketju olisi halunnut jatkaa ravintolatoimintaa, mutta Asunto Oy Hietala Bostads Ab ei huolinut sitä edes tarjouskilpailuun.

Salve muutti lopulta Hietalahden torin toiselle puolelle, kivenheiton päähän vanhasta paikastaan, missä se on jatkanut toimintaansa. Muutossa HOK-Elanto vei vanhoista tiloista kaiken arvokkaan irtaimiston.

Hieta-ravintolan starttia hankaloitti puolestaan se, että uutta paikkaa ei saatu heti auki Salven muutettua pois. Tämä johtui siitä, että HOK-Elannolla oli yhä vuokrasuhde tiloihin.

Ravintolaan tehtiin iso remontti,ja sen avaus oli melkoinen mediatapahtuma. Se ei kuitenkaan auttanut, ja tämän vuoden alussa Hiedan toimintaan haettiin potkua siirtämällä se Nokka-ravintoloiden siipien alle.

Salve-riitaa läheltä seurannut ja Salvesta äskettäin kirjan julkaissut emerituspäätoimittaja Sakari Nupponen pitää Hiedan kohtaloa karuna.

–Paikka on keskeinen Helsingissä, mutta se ei näemmä riitä. Luulin ensin, että riita olisi päättynyt kaikkien osapuolten kannalta hyvin, mutta tässä näyttääkin käyneen surkeasti, Nupponen sanoo.

Myöskään ravintolatilatomistavalle taloyhtiölle tilanne ei ole toivotun kaltainen. Taloyhtiön edustajaPekka Mäkeläarveli vielä vuosi sitten, että Hieta-ravintola saisi hyvän startin.

–Tila on saanut uuden ilmeen ja infrastruktuurin. Tässä tilassa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo 90 vuotta ja jatko näyttää hyvältä, hän kommentoi Helsingin Uutisille tuolloin

Edit 9.8. kello 13.14. Lisätty Restamaxin toimitusjohtajan kommentti sekä linkit uusimpaan juttuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 2. Lapinlahden rantamuuri on niin huonokuntoinen, että se voidaan joutua korjaamaan
 3. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 4. Yllättävä muutos helpottaa pyöräilyä: Helsinki sallii molempiin suuntiin polkemisen osalla yksisuuntaisia katuja
 5. Helsinki avaa kaksi uutta näytteenottopistettä ja kiirehtii maskien käyttöönottoa
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin Sokokselle aukeaa 3 uutta ravintolaa – osa ruoasta peräisin alakerran S-marketista
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. T24: Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä
 14. T24: Virossa on hukkunut tänä kesänä enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna
 15. Lukijalta: Helsinkiläisten parhaat puolet näkyvät Senaatintorilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 3. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 6. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 7. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 8. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 9. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 12. PÄÄKIRJOITUS: Ranta-ahon ympärille luotu sädekehä on vaarallista glooriaa
 13. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 14. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 15. Suunnitellaanko Malmin lentokentälle ensi kesäksi 100 000 ihmisen jättitapahtumaa? – "Helsinki kiinnostaa edelleen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.