Legendaarisen ravintolan korvaajalla nolo kohtalo Helsingissä – ovi kiinni ja myynnissä jo keväästä

Legendaarisen merimiesravintola Salven paikalla reilu vuosi sitten ovensa avannut ravintola Hieta on laitettu myyntiin.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan ravintolan omistava Restamax-ketju on myynyt Hietaa viime keväästä. Hintapyyntö on 258 000 euroa.

HU:n tiedon mukaan ravintolaa on tarjottu helsinkiläiselle ravintola-alan vaikuttajalle, joka ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen. Syynä on tilojen kova kuukausivuokra, joka on HU:n tietojen mukaan viisinumeroinen.

Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström kiistää, että ravintolaa olisi tarjottu kyseiselle toimijalle. Lue tästä toimitusjohtajan uusimmat kommentit.

Hieta päätyi Restamaxin omistukseen, kun ketju osti Royal Ravintolat -ketjun tämän vuoden huhtikuussa. Kaupassa Restamaxille siirtyi useita kymmeniä ravintoloita ympäri Suomea, muun muassa helsinkiläiset Savoy, Palaceja Elite. Jättikaupan velaton kauppahinta oli 90 miljoonaa euroa.

Pörssinoteerattu Restamaxjulkaisi eilen puolivuotiskatsauksensa, jossa se kertoi painottuvansalähiaikoina "voimakkaasta kasvusta suhteellisen kannattavuuden kehitykseen".Ketju aikoo myydä tai lopettaa ravintoloitaan.

Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitseva Hieta on tällä hetkellä suljettuna, vaikka turistisesonki on kuumimmillaan. Pettynyt asiakas kävi ravintolan ovella, mutta kertoo joutuneensakääntymään.

Ravintola Hiedan paikalla sijaitsi aiemmin merimiesravintola Salve, jonka kohtalosta käytiin repivä ja näyttävä riita kaksi vuotta sitten.

Helsingin Uutiset kertoi keväällä 2016, että Salvelle tilat vuokrannut taloyhtiö kieltäytyi jatkamasta vuokrasopimusta ravintolan omistavan HOK-Elannon kanssa.

Osuuskauppaketju olisi halunnut jatkaa ravintolatoimintaa, mutta Asunto Oy Hietala Bostads Ab ei huolinut sitä edes tarjouskilpailuun.

Salve muutti lopulta Hietalahden torin toiselle puolelle, kivenheiton päähän vanhasta paikastaan, missä se on jatkanut toimintaansa. Muutossa HOK-Elanto vei vanhoista tiloista kaiken arvokkaan irtaimiston.

Hieta-ravintolan starttia hankaloitti puolestaan se, että uutta paikkaa ei saatu heti auki Salven muutettua pois. Tämä johtui siitä, että HOK-Elannolla oli yhä vuokrasuhde tiloihin.

Ravintolaan tehtiin iso remontti,ja sen avaus oli melkoinen mediatapahtuma. Se ei kuitenkaan auttanut, ja tämän vuoden alussa Hiedan toimintaan haettiin potkua siirtämällä se Nokka-ravintoloiden siipien alle.

Salve-riitaa läheltä seurannut ja Salvesta äskettäin kirjan julkaissut emerituspäätoimittaja Sakari Nupponen pitää Hiedan kohtaloa karuna.

–Paikka on keskeinen Helsingissä, mutta se ei näemmä riitä. Luulin ensin, että riita olisi päättynyt kaikkien osapuolten kannalta hyvin, mutta tässä näyttääkin käyneen surkeasti, Nupponen sanoo.

Myöskään ravintolatilatomistavalle taloyhtiölle tilanne ei ole toivotun kaltainen. Taloyhtiön edustajaPekka Mäkeläarveli vielä vuosi sitten, että Hieta-ravintola saisi hyvän startin.

–Tila on saanut uuden ilmeen ja infrastruktuurin. Tässä tilassa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo 90 vuotta ja jatko näyttää hyvältä, hän kommentoi Helsingin Uutisille tuolloin

Edit 9.8. kello 13.14. Lisätty Restamaxin toimitusjohtajan kommentti sekä linkit uusimpaan juttuun.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut