Helsingissä nähdään elokuussa viisi elokuvanäytöstä ulkoilmassa – katso aikataulu ja esityspaikat täältä

Konepajan Bruno on yksi elokuvien esityspaikoista. Aapo Siippainen

toimitus

Helsingissä nähdään elokuussa viisi elokuvanäytöstä ulkoilmateattereissa, kun Pop Up Kino Helsingin liikkuva elokuvateatteri kiertää kaupunkia.

Tapahtumapaikat ovat Kivinokan uimaranta, Tähtitorninmäki ja Vallilan Konepajan Bruno eli The Train Factory. Esitykset ovat kaikille avoimia ja yhtä lukuun ottamatta maksuttomia.

– Tapahtumat on suunnattu paitsi kaikille kaupunkilaisille myös täällä vieraileville ulkomaalaisille, joten kaikki suomalaiselokuvat esitetään englanniksi tekstitettyinä, Janne Hulkkonen Pop Up Kino Helsingistä kertoo.

Ensimmäinen elokuvanäytös järjestetään 18. elokuuta Kivinokan uimarannalla. Perinteeksi muodostuneeseen tapaan illan pääelokuva on yllätys, joka paljastetaan vasta ennen esitystä. Aiemmasta poiketen kyseessä ei ole kotimainen uutuuselokuva.

Keskiviikkona ja torstaina 22.–23. elokuuta elokuvia esitetään Konepajan Brunossa. Keskiviikkona nähdään ennakkoensi-ilta syyskuussa teattereihin tulevasta, Tiina Lymin ohjaamasta elokuvasta Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja. Torstaina vuorossa on Vincent van Goghin elämästä ja kuolemasta kertova maalaustyyliin toteutettu animaatioelokuva Loving Vincent.

Perjantaina ja lauantaina 24.–25. elokuuta teatteri on Tähtitorninmäellä. Perjantaina nähdään AJ Annilan ohjaama Ikitie ja lauantaina Simo Halisen ohjaama Kääntöpiste.

Tapahtumien esitykset ovat tekniikaltaan elokuvateatteritasoa. Valkokangas on 8,6 metriä leveä, ja sen valaisee laadukas projektori.

Elokuvanäytöksiä on järjestetty vuodesta 2013. Ensimmäisen esitykset nähtiin Kivinokan uimarannalla. Viime vuonna satoja ihmisiä oli katsomassa Tähtitorninmäellä Tom of Finland -elokuvaa.

– Helsingissä tapahtuu elokuussa paljon, mutta ulkoilmaleffateatteri on uudempi aluevaltaus, jolle selvästi on tilausta. Kaikki kokemuksemme viittaavat siihen, että ihmiset nauttivat yhteisöllisestä elokuvien katselukokemuksesta erityisissä puitteissa ja ympäristöissä, Hulkkonen sanoo.

Esitysajat, paikat sekä elokuvat

La 18.8. KinoKivinokka, Kivinokan uimaranta: syksyn ensi-iltaelokuva ennakkonäytöksessä. Maksuton.

Ke 22.8. KinoTrainFactory, The Train Factory, Konepajan Brunon piha, Vallila: ennakkoensi-illassa Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja, liput 12€.

To 23.8. KinoTrainFactory, Taiteiden yön esityksenä: Loving Vincent. Maksuton.

Pe 24.8. KinoGuggis, Tähtitorninmäen pohjoisrinne (Kopernikuksenkadun vieressä): Ikitie

La 25.8. KinoGuggis, Elokuva: Kääntöpiste. Maksuton.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut