Lukija hämmästyi ylinopeussakkouutista – selvitimme miten käy, jos ajaa peräkärry perässä 100 km/h

Voiko yhdestä rikkeestä saada tuplasakot?

Etelä-Suomen Media julkaisi pari vuotta sitten uutisen mahdollisista tuplasakoista, jos ajaa ylinopeutta yli 80/h alueella peräkärryn kanssa. Näin rikkeenä on siis paitsi ylinopeuden ajaminen, myös ajoneuvokohtaisen nopeusrajoituksen noudattamatta jättäminen.

Lukija hämmästyi, että voidaanko Suomessa rangaista samasta rikoksesta kaksi kertaa, vaikka oikeuskäytännön mukaan yhdestä rikkomuksesta saa antaa vain yhden rangaistuksen.

Miten on, voiko peräkärryn kanssa kaahaillessa saada tuplasakot?

Kysyimme asiaa ylikomisario Dennis Pastersteinilta, joka arvioi, että alkuperäisessä jutussa saattaa olla valittuna huonot sanamuodot.

– Vaikka tilanteessa on kaksi liikennerikkomusta ja näin kaksi nimikettä, tulee siitä silti vain yhdet sakot. Näissä sakoissa sen sijaan on 40 euron rikesakon korotus. Erilliset sakot ne eivät silti ole, Pasterstein korostaa.

Liikenteessä voi siis tehdä samanaikaisesti useita rikkomuksia, joista kilahtaa kuskille lisää maksettavaa korotuksina. Kaikki maksut kuitenkin kirjataan yhden sakon alle. Vastaava tilanne voi olla jos ajaa esimerkiksi ylinopeutta ilman turvavyötä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut