Auto paloi parkkiin, virhemaksu napsahti nopeasti – näin tilannetta arvioi kunnallinen pysäköinnintarkastaja

Helsingin Uutisten lukija hieraisi silmiään keskiviikkona nähdessään parkkipaikalle Jakomäessä palaneen auton, johon oltiin jätetty parkkisakko. Käyttökelvottomaksi Louhikkotiellä tärveltynyt auto oli palanut ruutuunsa vain päivää aiemmin.

– Tämä on jo törkeyden huippu. Louhikkotiellä paloi auto eilen alkuillasta ja seuraavana aamupäivänä kerkesi jo pysäköinninvalvoja määrätä valvontamaksun, lukija toteaa.

Toimitus ei saanut yksityisen pysäköintifirman edustajaa kommentoimaan tapausta.

Helsingin kaupungin johtava pysäköinnintarkastaja Veikko Mikkola kertoi tapauksen kuulostavan epätavanomaiselta.

– Hyvin harvoin ainakaan itse lähdemme tuollaisissa tapauksissa sakottamaan. Se lasketaan onnettomuuspaikaksi, jos esimerkiksi auto on palanut käyttökelvottomaksi. Silloin annamme omistajalle pääsääntöisesti 48 tuntia aikaa reagoida, jonka jälkeen hinaamme auton pois.

Auto voidaan hinata pois tarpeen tullessa nopeamminkin.

– Jos paikka on esimerkiksi kiireinen kadunvarsi, auto voidaan hinata välittömästi, mutta ei siihen valvontamaksua silloin laiteta, Mikkola sanoo.

Jakomäessä auto paloi asuintalon vieraspaikalle. Mikkola kertoo, että kaupungin pysäköinninvalvoja ei pääse käsiksi kiinteistön parkkipaikoilla oleviin autoihin ilman kiinteistönomistajan esittämää pyyntöä.

– Silloinkin toiminta on yleensä vain hinaamista, todella harvoin lähdetään sakottamaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut