Joka kolmas yritys valittaa työvoimapulaa Uudellamaalla – ekonomisti otti esiin paljon puhuvan esimerkin edelliseltä nousukaudelta

Mikko Välimaa

Joka kolmannella yrityksellä on vaikeuksia löytää työvoimaa Uudellamaalla. Rekrytointivaikeudet ovat vaikeutuneet vuoden alusta selvästi, käy ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n suhdannebarometristä.

– Uudellamaalla yritykset suunnittelevat syksylläkin uusien työpaikkojen perustamista, mutta rekrytointivaikeudet ovat lisääntyneet selvästi. Erityisen vaikea tilanne on rakennusalalla, kertoo toimitusjohtaja Heikki J. Perälä Helsingin seudun kauppakamarin tiedotteessa.

Perälä vaatii poliitikoilta, että työvoiman liikkuvuutta on lisättävä, ja ulkomailta tulevan työvoiman käyttöä helpotettava.

– Myös olemassa olevan henkilöstön osaamisen päivittämiseen tarvitaan lisää resursseja.

Yritysten mukaan talouden suhdanne on nyt normaalia parempi, joskin odotuksen tulevasta ovat maltillisempia kuin aiemmin.

Ekonomisti Roger Wessman huomauttaa, että viimeksi sama tilanne työvoiman rekrytoinnissa koettiin Suomessa palvelu- ja teollisuusyrityksissä vuonna 2006.

Tuolloin työttömiä onnistuttiin työllistämään nousukauden jatkuessa, ja maan työttömyysluvut vähenivät selvästi.

– Vuoden 2006 alussa sekä palveluiden että teollisuuden rekrytointiongelmat olivat lähes nykytasoilla. Työttömyys laski silti edelleen reippaasti seuraavan parin vuoden aikana, MustRead-sivustolle kirjoittava Wessman kommentoi Twitterissä keskiviikkona.

EK:n suhdannekyselyyn vastasi yli 350 uusmaalaista teollisuuden ja rakentamisen sekä palvelualan yritystä, jotka työllistävät yhteensä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut