Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten lempilomakohde löytyy Helsingistä – helsinkiläislapset haluavat puolestaan Tampereelle

Helsinki nauttii ulkomaalaisten turistien lisäksi myös kotimaisten matkailijoiden suosiossa.

Pääkaupunki on Taloustutkimuksen VR:lle teettämän tutkimuksen mukaan kesän kaupunkikohteista selkeä ykkönen. Se löytyy sekä aikuisten että lasten listauksen kärkipäästä.

– Helsinki on pidetty lomakohde perheiden keskuudessa ympäri Suomea. Kesän suosio näkyy myös junamatkoissa, sillä matkamäärät ovat kasvussa jo kolmatta perättäistä vuotta. Kesäkuussa kasvua viime vuoteen oli noin kolme prosenttia, kertoo VR:n matkustajaliiketoiminnan johtaja Maisa Romanainen

Etenkin Linnanmäki on matkailijoiden mieleen. Huvipuisto on suomalaislasten ykkösvalinta parhaaksi kesälomanviettopaikaksi. Helsinkiläislapset nostavat kuitenkin Särkänniemen kärkeen.

– Tämä saattaa kertoa siitä, että kesälomalla lapset haluavat tehdä jotain aiemmasta poikkeavaa ja lähteä päiväseikkailulle kotikaupunkia kauemmas, Romanainen pohtii.

Linnanmäki nousee myös helsinkiläisten suosikiksi, lähialueen suosikkilomakohdetta kysyttäessä. Itse asiassa huvipuisto oli lähikohteista niin ylivoimainen, että muut ehdokkaat saivat vain yksittäisiä ääniä.

Listauksesta huokui lasten halu aktiiviseen tekemiseen, koska myös uimarannat, minigolf ja Hoplop-seikkailupuistot nousivat listalle.

Aikuisten suosikeista paistoi puolestaan rauhallisemmat sijainnit. Linnanmäen taakse nousivat muun muassa luontokohteita, kuten Mustikkamaa ja Nuuksio.