HOAS houkuttelee vuokralaisia uudella palvelulla –  autot käyttöön ilmaiseksi

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö, Hoas, alkaa tarjota asukkaidensa käyttöön maksuttomia yhteiskäyttöautoja. Vastaavaa mallia ei tiettävästi ole muissa Suomen vuokra-asuntokohteissa. Asukkaille tarjottavat palvelut ovat aiempaa tärkeämpi osa myös opiskelija-asuntojen houkuttelevuutta.

Opiskelija-asunnossa asuvilla on ensi syksynä mahdollisuus huristella kaverille, kalusteostoksille tai päiväretkelle yhteiskäyttöautolla.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas pilotoi kohteissaan mallia, jossa asukkaiden käyttöön tarjotaan vapaasti varattavia sähköautoja. Kokeilun on tarkoitus alkaa syksyn aikana.

Vastaavaa palvelua, jossa vuokranantaja antaa yhteiskäyttöauton maksutta asukkaiden käyttöön, ei tiettävästi ole tarjolla missään muualla.

Yhteiskäyttöautojen yhtenä tavoitteena on lisätä soluasuntojen houkuttelevuutta.

Maksuttomia yhteiskäyttöautoja kokeillaan ensin muutamassa kohteessa, joissa on pääasiassa soluasuntoja.

– Haluamme tarjota asukkaillemme helpon tavan käyttää autoa silloin, kun heillä on siihen tarvetta. Pilotointi on luontevaa aloittaa kohteesta, johon hakeutuu yhteisöllisestä elämäntavasta kiinnostuneita opiskelijoita. Tavoitteenamme on myös lisätä jaettujen asuntojen houkuttelevuutta, Hoasin innovaatio- ja brändijohtaja Tommi Ora kertoo kokeilun tavoitteista.

Yhteiskäyttöautot tuodaan opiskelijoiden saataville yhteistyössä OP Kulku -palvelun kanssa. Hoasin pilottikohteiden asukkaat voivat varata auton käyttöönsä OP Kulku-sovelluksen kautta.

OP:n liikkumisen palveluiden liiketoimintajohtaja Timo Kemppainen toteaa, että omistamisen kulttuuri on murroksessa.

– Auton kaltaiset kalliit hankinnat eivät enää houkuttele, jos vastaavan palvelun voi saada käyttöönsä muulla tavalla. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita jakamisesta omistamisen sijaan. Yhteistyön kautta pääsemme tuomaan palvelumme heidän ulottuvilleen entistä paremmin, hän sanoo.

Vaikka maksuton autopalvelu koskee vain pilottiin valittuja asuntokohteita, on yhteiskäyttöautot tarkoitus tuoda myös muiden Hoasin asukkaiden ulottuville.

DriveNow-palvelun kanssa aloitettavan yhteistyön myötä yhteiskäyttöautoille osoitetaan omia pysäköintipaikkoja Hoasin kohteista.

– Asukkaamme voivat rekisteröityä palveluun erikoisehdoin ja käyttää sitä muita edullisempaan hintaan. Ensimmäiseksi DriveNow-autoja tuodaan Arabianrannassa Berliininkadulla ja Etelä-Haagassa Kylänevantiellä sijaitseviin kohteisiin, joissa on paljon tyhjiä autopaikkoja. Yhteistyön myötä saamme paikat kaikkia asukkaita hyödyttävään käyttöön”, Ora kertoo.

– Haluamme olla varteenotettava vaihtoehto, kun opiskelijat saapuvat uuteen kotikaupunkiinsa ja miettivät erilaisia liikkumisen vaihtoehtoja. Sähköllä toimiva yhteiskäyttöauto on myös ympäristön kannalta parempi valinta kuin vanhan auton ostaminen”, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen pohtii.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö eli Hoas

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille.

Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 9 400 kpl ja asukkaita noin 18 500.

sähköposti: www.hoas.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut