HOAS houkuttelee vuokralaisia uudella palvelulla –  autot käyttöön ilmaiseksi

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö, Hoas, alkaa tarjota asukkaidensa käyttöön maksuttomia yhteiskäyttöautoja. Vastaavaa mallia ei tiettävästi ole muissa Suomen vuokra-asuntokohteissa. Asukkaille tarjottavat palvelut ovat aiempaa tärkeämpi osa myös opiskelija-asuntojen houkuttelevuutta.

Ensi syksystä lähtien opiskelijan ei välttämättä tarvitse uhrata opiskelurahoja autoon, kun Hoas alkaa kokeilla ilmaisia yhteiskäyttöautoja sen asunnoissa asuville.

Karvinen Eeva

Opiskelija-asunnossa asuvilla on ensi syksynä mahdollisuus huristella kaverille, kalusteostoksille tai päiväretkelle yhteiskäyttöautolla.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas pilotoi kohteissaan mallia, jossa asukkaiden käyttöön tarjotaan vapaasti varattavia sähköautoja. Kokeilun on tarkoitus alkaa syksyn aikana.

Vastaavaa palvelua, jossa vuokranantaja antaa yhteiskäyttöauton maksutta asukkaiden käyttöön, ei tiettävästi ole tarjolla missään muualla.

Yhteiskäyttöautojen yhtenä tavoitteena on lisätä soluasuntojen houkuttelevuutta.

Maksuttomia yhteiskäyttöautoja kokeillaan ensin muutamassa kohteessa, joissa on pääasiassa soluasuntoja.

– Haluamme tarjota asukkaillemme helpon tavan käyttää autoa silloin, kun heillä on siihen tarvetta. Pilotointi on luontevaa aloittaa kohteesta, johon hakeutuu yhteisöllisestä elämäntavasta kiinnostuneita opiskelijoita. Tavoitteenamme on myös lisätä jaettujen asuntojen houkuttelevuutta, Hoasin innovaatio- ja brändijohtaja Tommi Ora kertoo kokeilun tavoitteista.

Yhteiskäyttöautot tuodaan opiskelijoiden saataville yhteistyössä OP Kulku -palvelun kanssa. Hoasin pilottikohteiden asukkaat voivat varata auton käyttöönsä OP Kulku-sovelluksen kautta.

OP:n liikkumisen palveluiden liiketoimintajohtaja Timo Kemppainen toteaa, että omistamisen kulttuuri on murroksessa.

– Auton kaltaiset kalliit hankinnat eivät enää houkuttele, jos vastaavan palvelun voi saada käyttöönsä muulla tavalla. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita jakamisesta omistamisen sijaan. Yhteistyön kautta pääsemme tuomaan palvelumme heidän ulottuvilleen entistä paremmin, hän sanoo.

Vaikka maksuton autopalvelu koskee vain pilottiin valittuja asuntokohteita, on yhteiskäyttöautot tarkoitus tuoda myös muiden Hoasin asukkaiden ulottuville.

DriveNow-palvelun kanssa aloitettavan yhteistyön myötä yhteiskäyttöautoille osoitetaan omia pysäköintipaikkoja Hoasin kohteista.

– Asukkaamme voivat rekisteröityä palveluun erikoisehdoin ja käyttää sitä muita edullisempaan hintaan. Ensimmäiseksi DriveNow-autoja tuodaan Arabianrannassa Berliininkadulla ja Etelä-Haagassa Kylänevantiellä sijaitseviin kohteisiin, joissa on paljon tyhjiä autopaikkoja. Yhteistyön myötä saamme paikat kaikkia asukkaita hyödyttävään käyttöön”, Ora kertoo.

– Haluamme olla varteenotettava vaihtoehto, kun opiskelijat saapuvat uuteen kotikaupunkiinsa ja miettivät erilaisia liikkumisen vaihtoehtoja. Sähköllä toimiva yhteiskäyttöauto on myös ympäristön kannalta parempi valinta kuin vanhan auton ostaminen”, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen pohtii.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö eli Hoas

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille.

Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 9 400 kpl ja asukkaita noin 18 500.

sähköposti: www.hoas.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 2. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 3. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 4. Koulujen avaaminen ei lisännyt koronaa – tartunta todettiin 9 koululaisella Helsingissä
 5. Rastilan leirintäalueella kesää vietetään melko normaalisti – kansainvälisissä vieraissa kato, matkailuautojen suosio näkyi jo ennen koronaa
 6. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 7. T24: Korona romahdutti Virossa yöpyneiden turistien määrän huhtikuussa – Laskua oli 95 prosenttia
 8. "Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa" – Asuntolainoja haetaan enemmän kuin vuosi sitten
 9. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 10. T24: Tänä kesänä Tallinnan julkisessa liikenteessä ei voi ostaa matkalippuja kuljettajalta
 11. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 12. Kiireettömät leikkaukset alkoivat taas sairaaloissa – luovutusveren tarve palautui normaalitasolle
 13. Perinteisen pubivisan tilalla onkin viinivisa – Helsinkiin aukesi erikoinen baari
 14. USU: Kaikkein huono-osaisimmille myönnettävää tukea maksetaan eniten Uudellamaalla
 15. Lauttasaaren sillan liikenne vaihtaa puolta lauantain vastaisena yönä – eteläisen puolen rakennustyöt käynnistyvät

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 7. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 10. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 11. Senaatintorin jättiterassille tulossa lähes 500 asiakaspaikkaa – Nämä yrittäjät voivat hakea mukaan
 12. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 13. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 14. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 15. Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.