Pelastuuko Malmin lentokenttä? Nyt asiaa pääsee arvioimaan ympäristöministeriö

Malmin lentoasemalla on paljon puolustajia. Jussi Vehkasalo

toimitus

Malmin lentoasemasta tehty suojeluesitys on viety ympäristöministeriön arvioitavaksi. Malmin lentoaseman ystävät ry (MLY) esittää aluetta suojeltavaksi rakennusperintölain nojalla.

Uudenmaan ely-keskus päätti kesäkuussa, että rakennusperintölailla ei lentoasemaa voida suojella. Ely-keskuksen mukaan alueen suojelu on mahdollista, mutta tämän tulee tapahtua asemakaavoituksen avulla. Tuolloin ely-keskus kuitenkin myönsi, että lentoasema on kiistatta kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä kulttuuriperintökohde sekä maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kokonaisuus.

MLY on nyt tehnyt ely-keskuksen päätöksestä valituksen ympäristöministeriölle, ja sen on arvioitava esitys uudestaan.

MLY ei usko asemakaavoituksella suojeluun, sillä Helsingin kaupunki on jo pitkään suunnitellut paikalle asuinrakennuksia.

– Asiaa on nyt pyöritelty 60-luvun lopulta alkaen. 80-luvulla apulaiskaupunginjohtaja Tuomioja totesi Malmin lentokenttäalueen olevan ainoa rakentamiskelpoinen paikka Helsingissä. Sen jälkeen Helsinki on kuitenkin pystynyt kasvamaan sadoillatuhansilla, MLY:n puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo.

Vuonna 2016 Museovirasto otti vahvasti kantaa lentokentän puolesta, kun se valitti Helsingin hallinto-oikeuteen kaupungin yleiskaavapäätöksestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut