Muistatko vielä tangokuningatar Mervi Koposen? – Näin upealta paluun tehnyt 42-vuotias kolmen lapsen äiti näyttää nyt

Toni Tervo

Mervi Koponenvalittiin vuonna 2011 tangokuningattareksi historiallisissa olosuhteissa.

– Tuolloin valittiin vielä vain yksi kuninkaallinen, kun nykyään Tangomarkkinoilla valitaan sekä kuningas ja kuningatar. Minä jäin ainoaksi yksin valituksi kuningattareksi. Olihan se aikamoinen kunnia ja siitä seurasi melkoinen mediamylläkkä, Koponen muistelee.

Tuolloin 34-vuotias laulaja ei vielä silloin osannut aavistaa, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan pian radikaalista. Pitkään musiikkialalla ollut nainen katosi muutama vuosi voittonsa jälkeen lähes täysin lavoilta.

Syy oli kuitenkin todella toivottu.

– Olin 37-vuotiaaksi asti sellaisessa tilassa, että en ollut vastuussa toisesta ihmisestä. Se alkoi todella kyllästyttää. Olin yksin keikkamatkoilla ja baareissa. Jostain ihmisestä hotellin aamiainen voi kuulostaa hienolta, mutta kuvittelepa syöväsi sitä monia aamuja putkeen jatkuvasti.Sitten minusta tuli äiti ja nyt minulla on 5,4 ja 2 -vuotiaat lapset. Viime vuodet olen keskittynyt äitiyteen, mutta nyt lapset alkavat olla jo sen verran vanhoja, että olen voinut jälleen hiljalleen keikkailla, Koponen hymyilee.

Laulajan vireestä saatiin esimakua parhaillaan käynnissä olevilla Seinäjoen Tangomarkkinoilla, joilla hän esiintyykahdesti.

– Tangomarkkinoilla on oma tietynlainen tunnelmansa. Se on se, jonka vuoksi ihmiset tulevat tänne. Useinhan luullaan, että täällä soitetaan ainoastaan tangoa, mutta paikalla on niin paljon muutakin. Itse rakastan esiintyä isoilla areenoilla, mutta näissä keikoissa on myös jotain intiimiä. On hauska, kun ihmiset tulevat keikan jälkeen juttelemaan ja kertomaan esimerkiksi, että hekin ovat Tampereella.

– Hauskaa on myös se, että monelle tangokansasta olen ihan tyttönen. Nyt kun on jo 42 ja paikkoja alkaa kolottaa, niin on hauska kun joku tulee sanomaan, että sinähän olet vielä nuori nainen, Koponen nauraa.

Koposen ura jatkuu tulevaisuudessa keikkaillen ja onpa tulossa uutta musiikkiakin.

Mervi Koponen esiintymässä Tangomarkkinoilla. Juttu jatkuu kuvan jälkeen (Nadi Hammouda)

– Minulta julkaistaan uusi single syksyllä. Se tulee kertomaan omasta elämästäni ja omista kokemuksistani, nainen vihjaa.

Muusikko kertoo seuraavansa yhä tänä päivänä tangofinaaleja. Tuleville voittajille hänellä on yksi neuvo.

– Tänä päivänä sosiaalinen media on tehnyt sen, että artisti nähdään yhä enemmän ja enemmän kaverina. Ja vuorovaikutus onkin hyvä juttu. Uskon kuitenkin siihen, että yksityisyyttään pitää vaalia ja asettaa sille rajat. Sen haluan kaikille sanoa.

Vaikka Koponenon kruunattu kuningattareksi, hän näkee äitiyden olleen kuitenkin suurin muutos elämässä.

– Siinä piti opetella yhtäkkiä se, että et olekaan maailman napa. On olemassa joku, joka menee aina etusijalle. Sen opetteleminen on oma työnsä, mutta samalla siinä oivaltaa, että se on sitä suurinta rakkautta. Ei tarvitse enää hakea hyväksyntää, sillä lapsi hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet, laulaja huokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 2. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 3. Epäihmisyyden museo mukana näyttelyssä – tiistaista alkaen etsitään uusia tapoja ajatella ihmiselämää
 4. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 5. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 6. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 7. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 8. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 9. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 10. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 11. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 12. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 13. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 4. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 7. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 8. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 9. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 10. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 11. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 12. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 13. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.