Helsinkiläiskahvila lanseerasi Trumputin-annoksen – "Joidenkin mielestä suolaista ja makeaa ei voi samalla lautasella olla"

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin maanantainen tapaaminen alkaa pikku hiljaa näkyä eri puolilla Helsinkiä.

Trumputin on helsinkiläisen kahvila-ravintolan viikon erikoisannos. Kaffekievari / Tiina Launonen

toimitus

Viime viikolla uutisoitiin kuopiolaisen Rock Paper Scissors -pienpanimon markkinoille tuomasta huippukokousoluesta, jota on luvattu myyntiin joihinkin Helsingin ravintoloihin. Muita reaktioita Yhdysvaltain ja Venäjän päämiesten tapaamiseen on osattu odottaa. Ravintola-alalla ensimmäisten joukossa Helsingin henkeä hyödyntää Pitäjänmäellä sijaitseva Kaffekievari, jossa on tällä viikolla tarjolla annos nimeltä trumputin.

– Annoksen myynti aloitettiin tiistaina ja sitä myydään sunnuntaihin saakka. Huippukokouspäivänä maanantaina kahvila-ravintolamme on suljettu, Pitäjämäessä vuoden verran yrittäjänä toiminut Tiina Launonen Kaffekievarista sanoo.

Trumputin tosin mahdollisesti palaa listalle huippukokouksen jälkeen, mikäli kysyntää riittää.

Mistä trumputin sitten koostuu? Se sisältää blinin graavilohella, smetanalla ja sipulilla höystettynä sekä amerikkalaisia pannukakkuja vaniljajäätelöllä ja marjoilla. Samalla lautasella on siis itää ja länttä, suolaista ja makeaa, hitusen alle 14 euron hintaan.

– Annoksessa on tavoiteltu tasapainoa. Amerikkalaisten pannukakkujen tavanomaista pienemmän koon määritti se, että niiden piti mahtua samalle lautaselle blinin kanssa, Launonen sanoo ja muistuttaa, että annoksen nimi tulee ääntää suomalaisittain kirjoitusasun mukaisesti.

Mitään erityistä poliittista kannanottoa trumputtimessa ei ole.

– Trumputin kuvaa kokonaisuutta. Kyse on hyväntahtoisesta huumorista, kun show saapuu kaupunkiin. Joidenkin mielestä suolaista ja makeaa ei voi samalla lautasella olla, Launonen sanoo.

Ravintola Kaffekievari on avoinna ti–pe 10–20 ja la–su 10-16 Helsingissä osoitteessa Pitäjänmäentie 19.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut