Puolustus: Penttilä toimi paniikissa ja tapahtumat etenivät "yllätyksellisesti"

Michael Penttilä myöntää tapon, mutta kiistää murhan tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä, joka koskee huhtikuussa Vaasankadulla tapahtunutta henkirikosta.

Puolustuksen mukaan tapahtumat asunnossa ovat alkaneet pian Penttilän saavuttua asuntoon. Nainen tunnisti aiemman julkisuuden perusteella Penttilän ja alkoi huutaa ja nimittää tätä sarjakuristajaksi ja "friikiksi".

Penttilä on oman kertomuksensa mukaan mennyt tästä paniikkiin. Hän tarttui naista kaulasta kaksi käsin tarkoituksenaan saada tämä lopettamaan huutaminen. Puolustuksen mukaan nainen menetti tajuntansa heti teon alussa, eikä Penttilä yrittänyt pitkittää uhrinsa kärsimyksiä.

Puolustuksen mukaan Penttilän tarkoitus ei ollut surmata uhriaan vaan tapahtuvat etenivät Penttilän kannalta "yllätyksellisesti" ja hänen ollessaan kiihtymystilassa.

Teon jälkeen Penttilä on mennyt lukkoon, eikä ole pystynyt ajattelemaan selvästi apua hälyttääkseen, eikä poistumaan asunnolta. Asunnon siivouksen teon jälkeen hän kiistää.

Penttilän puolustuksen mukaan hän ei kertonut oikeaa nimeään, koska naisen tarjoamien (seksuaali)palveluiden luonteeseen ei kuulu asiakasrekisterin pitäminen eivätkä tällaisia palveluja käyttävät ylipäätään ilmoita koko nimeään.

Kuristamisvideon katselu ennakolta ei puolustuksen mukaan ollut muuta kuin ajanvietettä, eikä liity tapaukseen.

Puolustuksen mukaan Penttilä on myös vain 14 senttiä uhria pidempi eikä 30 senttiä, kuten syyttäjä sanoo,ja ruuminrakenteeltaan laiha.

Penttilän mielentila tekohetkellä pyydetään tutkittavaksi. Vuonna 1986 hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla tehdystä teosta eli alentuneesti syyntakeisena.

Uhrin äiti vaatii Penttilältä 10 000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksistä ja muun muassa hautauskulujen korvaamisen. Puolustuksesta myönnetään asianomistajan korvausvaatimukset oikeiksi.

Lue myös:Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksi käsin kaulasta

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut