Kelluvat Allas-kylpylät aiotaan viedä jopa ulkomaille – tänne tulee seuraava

Kehitys- ja sijoitusyhtiö Töölö Urban kehittää kansainvälistä kelluvien merikylpylöiden verkostoa. Katajanokan Allas Sea Poolin lisäksi verkoston toinen kylpylä on ensi vuonna avattava Allas Sea Pool Oulu.

Töölö Urbanin tytäryhtiöitä ovat Kulttuuritehdas Korjaamon ja Rautatientorin Jääpuiston toiminnasta vastaava Korjaamo Group ja Kauppatorin viereisestä Allas-merikylpylästä vastaava Helsinki Allas.

Töölö Urban on kerännyt Kauppatorin kupeeseen toissa vuonna avatusta Allas Sea Pool Helsingistä käyttäjäkokemuksia ja tuottanut uusia toiminnallisia konsepteja. Näiden suunnittelulinjausten perusteella toteutettiin kutsuideakilpailu, jonka tarkoituksena oli haastaa suunnittelijat esittämään oma näkemyksensä suomalaisesta saunakylpylästä.

Kilpailuun kutsutuilta arkkitehtitoimistoilta pyydettiin ehdotusta ”Nordic Urban” -konseptista. Kokonaan kelluvassa kylpylässä pohjoismaiset arvot yhdistyvät wellness-painotteiseeen toiminnalliseen ohjelmaan, uimiseen, saunomiseen, hyvinvointi- ja ravintolapalveluihin.

Ratkaisun toivottiin yhdistävän puurakentamista modulaariseen toteutukseen. Tilaratkaisujen toivottiin luovan kelluvia kiireettömän elämän yhteisöllisiä keskuksia vilkkaiden kaupunkikeskustojen äärelle. Kutsukilpailun voitti arkkitehtitoimisto Oopeaa.

Töölö Urbanin toimitusjohtajan Raoul Grünsteinin mukaan Allas-kylpylöiden laajentuminen perustuu useaan ilmiöön:

– Kaupungit ovat juuri nyt heräämässä rantaviivojensa ja vedellisen identiteettinsä kehittämiseen, johon kelluva rakentaminen tarjoaa uusia ratkaisuja. Samalla uiminen ja saunakulttuuri ovat vastaus hyvän elämän ja hyvinvoinnin kysyntään.

Oulun kaupunginhallitus on päättänyt kauppatorin viereisten Kiikelin tonttien varaamisesta Töölö Urbanin Allas Sea Pool -merikylpylälle. Töölö Urban suunnittelee avaavansa kylpylän Ouluun syksyllä 2019. Uusimman Allas-hankkeen pääsuunnittelijana on Anssi Lassila Oopeaa-arkkitehtitoimistosta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut