Ostitko näitä pakasteita? – Palauta heti: Saattavat aiheuttaa vakavaa ripulia

Muun muassa tästä pakastetuotteesta on löytynyt bakteeria. Lidl

toimitus

Lidl vetää myynnistä tuotteita, joissa käytettyyn maissiin on liitetty epäily Listeria monocytogenes-bakteerista.

Asiakkaita kehotetaan palauttamaan 450 g Freshona Mixed Vegetables herne-maissi-paprikasekoituksen ja 450 g Freshona Sweetcorn Extra Sweet makea maissi -pakasteet lähimpään myymälään, jossa niiden hinta hyvitetään. Tuotteiden valmistajan mukaan raaka-aineena käytettyyn maissiin on liitetty epäily listeriabakteerista. Listerian yleisin oire on ripuli.

Lidlin myymissä tuotteissa ei ole havaittu lainsäädännön rajat ylittävää määrää bakteeria, mutta tuotteet poistetaan varotoimenpiteenä.

Listeriabakteeri tuhoutuu korkeassa lämmössä, joten tuotteita on turvallista käyttää, jos ne on kuumennettu kiehuvan kuumaksi.

MyösK-ryhmä ja S-ryhmä vetävät maissia sisältäviä pakasteita pois myynnistä.

Takaisinveto koskee Rainbow Makea maissi -tuotetta (450 g) ja K-Menu-maissi- sekä K-Menu-herne-maissi-paprika -pakastetuotteita (2,5 kg).

Kuluttajia pyydetään hävittämään tuotteet ja palauttamaan tyhjä pakkaus myyntipaikkaan. Tuotteen kypsentäminen pakkauksen ohjeen mukaisesti tappaa bakteerin.

Juttua päivitetty kello 14.47: Lisätty tieto, että takaisinvedot koskevat myös K- ja S-ryhmän joitakin tuotteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.